Fyller bilen for å finne skiføre

Fyller opp: Familien Thoresen Bolstad fyller Caravellen full av ski, staver, klær og familiemedlemmer for å finne snøen på fjellet. Fra venstre ser vi Bjørn Olav, Asbjørn, Synnøve og Sunniva. Bak sitter de to eldste døtrene Hedda og Anna.

Fyller opp: Familien Thoresen Bolstad fyller Caravellen full av ski, staver, klær og familiemedlemmer for å finne snøen på fjellet. Fra venstre ser vi Bjørn Olav, Asbjørn, Synnøve og Sunniva. Bak sitter de to eldste døtrene Hedda og Anna. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Selv om barmark er ålreit frister fjellet enda mer for familien Thoresen Bolstad på Drolsum.

DEL

Den siste tiden har skiskytterfamilien derfor pakket ski, staver, klær og seg selv inn i Caravellen og tatt turen til fjellet.

– Det er kjempefine forhold på Norefjell, og onsdag var vi på?Haglebu for å teste ut området der, sier mamma Synnøve Thoresen Bolstad.

Savner snø

Til vanlig er familien av det heldige slaget, og barna Asbjørn, Sunniva, Hedda og Anna kan nyte godt av pappas skøytetraseer på jordene ved Drolsum.

– Slik er det ikke denne vinteren, konstaterer pappa Bjørn Olav Bolstad og ser utover det snøfattige området rundt gården.

Datter Hedda innrømmer at barmarkstrening begynner å bli litt kjedelig nå.

– Men ikke verre enn at det fortsatt går an, sier hun.

Hele familien venter nå på snø, slik at det går an å gå på ski nærmere hjemmet.

– Vi har jo hatt noen fine uker på Simostranda allerede, men nå er det ikke mulig å gå der, sier Synnøve.

Litt urolig

For på Simostranda ble det tidlig lagt en såle av kunstsnø, og allerede i desember klarte klubben å arrangere Sparebank1 Cup. Nå er imidlertid Per Skøien, som leder skiskyttergruppa urolig for Østlandsmesterskapet første helga i februar.

– Men bare litt urolig, og langt fra redd. Det er fortsatt god tid til arrangementet, sier Skøien.

Han ønsker seg nå kulde for å kunne produsere snø.

– Gjerne sammen med natursnø, konkluderer han.

Ødelegger rekrutteringen

Det er ikke bare skiskytterne som er bekymret og ønsker seg snø. Langrennsgruppa i Vikersund skulle startet med sin skikarusell i disse dager, men den er nå utsatt.

– Det er en fortvilet og trist situasjon, men vi kan ikke gjøre annet enn å vente, sier Svein Jelstad som leder langrennsgruppa.

Han er redd den manglende vinteren ødelegger rekrutteringen til langrennssporten.

– Ikke bare her i Vikersund, men i hele Ski-Norge. Heldigvis har vi Norefjell i nærheten, men likevel blir det et tilbud til de som fra før er mest ivrige, sier Jelstad.

Han håper på kuldegrader og nedbør, men trøster seg med at det i det minste ser ut til å bli snø i noe lavere høyde.

– Det kan bety skiføre på Øståsen, noe som hjelper oss moinger mye i forhold til å ta turen til fjellet.

Artikkeltags