Fire nye år som hoppsjef

Under Bråthens ledelse, som begynte i 2004, er det blitt OL-gull, VM-gull, seier i hoppuken og verdenscupen sammenlagt.

Under Bråthens ledelse, som begynte i 2004, er det blitt OL-gull, VM-gull, seier i hoppuken og verdenscupen sammenlagt. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Clas Brede Bråthen skrev tidligere i uken under ny fireårskontrakt med Norges Skiforbund.

DEL

– Jeg føler at prosjektet ikke er ferdig ennå. Det som jeg startet med. Planene er mange, og jeg tenker på å få gjennomført «det og det og det» i de neste årene, sier eikværingen til Drammens Tidende.

– Jeg startet med et prosjekt i 2004 som het «Vi skal være verdens viktigste hoppnasjon». Det er et såpass stort og hårete mål at vi hele tiden vil ha noe å strekke oss etter, sier sportssjefen.

Under Bråthens ledelse er det blitt OL-gull, VM-gull, seier i hoppuken og verdenscupen sammenlagt. I tillegg har Norge verdensrekorden på 246,5 meter (Johan Remen Evensen).

Noen nedturer har det også vært. Allerede i 2005 ble det støy rundt Bråthen, som ble anklaget for å være en del av en såkalt partykultur på landslaget.

– Mye av det var ubehagelig, og det var vel lett å angripe en sånn fyr som meg som har gått på trynet i livet før, sier Bråthen til DT. Han tenker på episoden i 1989 der han og landslagskollega Jon Inge Kjørum kjørte ut og krasjet i fylla.

Tidligere i høst ble det også kjent at landslagstrener Alexander Stöckl fortsetter i fire år. Sammen med Bråthen skal østerrikeren styre norsk hoppsport fram mot OL i 2018. (ANB-NTB)

Artikkeltags