MODUM: Ved hjelp av rakettforskernes generelle kompetanse og spesielle erfaring innen aerodynamikk ønsker Norges Skiforbund (NSF) å sikre seg kunnskap gjennom vitenskapelige metode.

Hopplandslaget har jaktet på en teknologipartner som kan bidra til å øke kunnskapsnivået rundt hva som er det perfekte skihoppet. I mange år har man jobbet for å få flest mulig dokumenterte svar på hva som gjør at man hopper langt. Fortsatt er det mange usikkerhetsmomenter rundt et skihopps ulike faser.

Utvikling

- Det er klart det er stort for oss å få på plass en partner på dette nivået, og som kjenner aerodynamikken på et så detaljert nivå. Dette gir oss fantastiske muligheter til å måle det vi driver med, og effekten av de tingene vi gjør. Skal vi utvikle oss som disiplin, som lag og som utøver må vi hele tiden ønske å vite mer. Vi må ønske å utvikle oss, sier landslagssjef Mika Kojonkoski i en pressemelding.

Hovedsponsor

Nammo og NSF hopp har inngått en avtale fram mot OL i Sotsji, med to hovedpunkter. Det ene er å bidra til utviklingen av hoppsporten gjennom økt teknologikunnskap. I tillegg blir de en profilert sponsor på kvinnenes verdenscuplag fram til deres første OL-deltagelse som antas å finne sted i Sotsji i 2014.

Hopper på Lillehammer

Denne helgen er det kontinentalcuprenn på Lillehammer for både kvinner og menn

For Line Jahr og de andre hoppjentene er det 5. rennet av totalt 11 renn i sommerens cup.

Etter fire renn er det Sarah Henrickson fra USA som leder - Line Jahr fra Vikersund er eneste norske løper som har tatt poeng. Hun har vært med i to renn og ligger totalt på en 20. plass.