Modum imponerte slett ikke før pause selv om heller ikke tabelleder Drammen FK spilte noen stor omgang. Gjestene puttet ballen to ganger i nettmaskene bak Modum-målvakt Rune Steinseth og hjemmelaget tuslet slukøret av banen til pause.

Fikk det til å fungere

Etter hvilen var det et langt mer arbeidsvillig, disiplinert og seierslystent hjemmelag som kom på banen og umiddelbart gikk i angrep. Bortsett fra et par småfarlige angrep så hadde gjestene knapt et skudd mot Modum-buret, mens hjemmelaget angrep og angrep.

Markus Olsen erstattet Andreas Kristiansen og kom inn på banen etter 62 minutter. Han fikk hjemmelaget på enda bedre tanker og det gikk ikke mer enn sju-åtte minutter før Rune Hagen serverte Tom Andre Sjølie et presist innlegg som sistnevnte skallet forbi DFK-målvakt Hermann Rhodén og reduserte gjestenes ledelse.

Simen Velstad ville ikke være dårligere. Han plasserte ballen forbi Rhodén bare tre minutter seinere og sørget for balanse i regnskapet.

Treffsikker kaptein

Matchvinner ble kaptein Daniel Hjaltason som var sistemann på ballen og styrte lærkula i nettmaskene for tredje gang i løpet av et kvarter.

Gutta var veldig skuffet over egen innsats før pause. Jeg trengte ingen tordentale i garderoben, men vi ble enige om å gå ut og gjøre en bedre jobb etter pause. Det klarte vi – og vi snudde også kampen uten at jeg synes vi spilte spesielt bra. Vi har mye å gå på også i forhold til det vi viste i andre omgang, forsikrer Modum-trener Benny Olsen som smilte over tre viktige poeng i «sekspoengskampen» mot lederlaget.