KRØDSHERAD: Glenn Andre Fossen (19) fra Krøderen skal som eneste nordmann delta i verdensfinalen i gokart i Dubai den siste uken i november.

- Dette er en stor drøm som går i oppfyllelse, sier Glenn Andre.

Glenn Andre Fossen har kjørt gokart siden han var ”en neve stor”, og har etter hvert etablert seg som en av landets fremste i denne motorsporten på bane.

Denne sesongen har 19-åringen fra Krødsherad stadig besøkt seierspallen etter finaler i ulike mesterskap og cuper. Det har resultert i en topplass sammenlagt i klassen han har kjørt mest; Rotax max. Derfor kom det kanskje ikke som noen stor overraskelse at han ble tatt ut til å representere Norge i verdens største stevne for gokart i Dubai, som starter med prøvekjøring og innledende heat i den kjente og glamorøse byen på den arabiske halvøy 24. november.

Familien blir med

- Jeg hadde selvsagt et håp om å komme til verdensfinalen etter en sesong med mye bra kjøring og gode plasseringer. Likevel var det en topp melding å få at jeg var tatt ut. Det skal bli utrolig gøy å måle krefter med verdens beste, sier Glenn Andre.

Både familie og venner tar turen som støtte og heiagjeng, og vil være ”ringside” blant flere tusen tilskuere på den flotte banen i det arabiske million-emiratet Dubai.

Deltakerne kommer fra hele 60 nasjoner og alle kjører i samme type gokart og med samme motor.

- Det er selvsagt en fordel at alle stiller med like karter. Det gjør konkurransen mer fair. Spenningsmomentet er hvordan gokarten passer for min kjørestil, men vi får bra med tid til prøvekjøring og den slags, for å bli kjent med utstyr og bane.

Settes på harde prøver

- Målsettingen min er selvsagt å komme til en finale. Samtidig vet jeg at det kan bli knalltøft når alle de beste i verden står på startplata. Jeg må i hvert fall ha dager uten uhell, og litt flaks med posisjonene i heatene. Jeg skal imidlertid gjøre mitt ytterste for å være maks skjerpet i alle løp, sier den flinke gokart-føreren fra Krødsherad.

I de fem ukene fram til avreise blir det alternativ trening for Glenn Andre Fossen.

- Ja, det må jo bli det. Gokart-sesongen i Norge er for lengst slutt, så trening på bane får jeg ingen mulighet til. Å kjøre innendørs på små baner er heller ikke noe godt alternativ. Derfor blir det mye styrke- og utholdenhetstrening i tiden fremover. Både konsentrasjon og kondisjon settes på harde prøver når man skal kjøre mange heat over et så langt tidsrom i hastigheter opp mot 130 km/t – og ikke minst i stekende sol dag etter dag.

- Interessant og opplevelsesrikt blir det uansett å komme til en del av verden jeg aldri har vært i nærheten av – både å se den kjente byen og føle folkelivet på kroppen. Jeg gleder meg enormt, gjentar Glenn Andre Fossen – og legger til: - Det er et stykke fra Krøderen til Dubai!