Dobbelt Eiker-triumf

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Trialkjøreren Ib Vegard Andersen fikk revansje for erkekonkurrenten Håkon Pedersen, og vant norgescupen sammenlagt i helgen.

DEL

Mye har dreid seg om Eiker Trialklubbs Ib Vegard Andersen og Håkon Pedersen fra NMK Bergen i norsk trial de to siste sesongene. Pedersen ble norsk mester i år, og der snek Ole Kr. Sørensen seg mellom ham og Andersen på tredjeplass, melder Drammens Tidende

Andersen reiste til helgen norgescupavslutning i Skodje med 60 poengs ledelse til Pedersen, og med et mål om å få revansj.

Med solid kjøring av begge to på det glatte underlaget og i vanskelige seksjoner, holdt de to avstanden til resten av lista. Dermed ble det igjen en kamp de to imellom.

Solid kjøring

Lørdag leverte begge solid kjøring, med Pedersen hakket bedre. Han endte med 35 prikker, mens Andersen fikk 53 på andreplass. Dermed knep Pedersen 15 poeng innpå i sammendraget. Søndag kjørte Ib Vegard en suveren runde, og vant med 37 prikker, mens konkurrenten fra Bergen fikk 71 på plassen etter.

Dermed vant Ib Vegard sammenlagt med 485 poeng mot Pedersens 425. Sørensen ble nummer tre med 350.

Klubbkameraten Marius Christiansen kjempet en intern kamp mot Ivar Norum om 4. plassen i eliteklassen. De skilte fem poeng før de to avsluttende rundene på Skodje, og de utlignet Christiansen ved å snike seg en plass foran Norum lørdag. Søndag var Norum tre prikker bedre, og de to ble nummer 4 og 5 på runden. Dermed ble det også fem poengs avstand på sammenlagtlisten i Norums favør.

Per Kr. Svendsrud, Eiker TK, startet norgescupsesongen i ungdomsklassen litt rufsete, og kom til kjøring på Møre-kysten med ti poengs ledelse til Herman B. Hansen og tre andre innenfor plagsom nærhet. Svendsrud holdt hodet kaldt, og vant lørdagens runde med fattige en prikk til Kristoffer Mæland, og Hansen på tredjeplass. I en tett søndagsrunde var Daniel Tangen best med 26 prikker, mens Svendsrud ble nummer seks med 49 prikker.

Sammenlagtseier

Det holdt likevel til sammenlagtseier med 365 poeng, ti poeng foran Mæland fra Vaulali TK og 15 foran Tangen fra Riska. Sander Sørbye, Eiker, lå på 6. plass før avslutningen i ungdomsklassen, og holdt unna tross en svak lørdag med 62 prikker og 11. plass. Søndag gikk det bedre, og 49 prikker som Svendsrud holdt til 7. plass. I nasjonal juniorklasse har Trym Ulrichsen Flaget, Eiker, kjørt alle norgescuprundene. Med 16.- og en 15.- plass i avslutningshelgen ble han nr. 18.

Artikkeltags