Dette er Flying Team Vikersunds nye hovedtrenerNY TRENER: Frode Håre er ny trener for Flying Team Vikersund.

NY TRENER: Frode Håre er ny trener for Flying Team Vikersund. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Frode Håre får ansvaret med å ivareta hoppsatsingen i Buskerud.

DEL

Tirsdag morgen ble det klart at den tidligere skihopperen fra Sigdal blir Flying Team Vikersunds nye hovedtrener for 2014/15-sesongen. Det bekrefter Andreas Hartz, styreleder i Flying Team Vikersund Hopp, overfor Drammens Tidende.

- Frode (Håre) har veldig gode erfaringer fra før og han kjenner hoppmiljøet, sier Hartz til Drammens Tidende.

Etterlyser bedre satsing

Flying Team Vikersund er regionlaget for hopperne, hovedsakelig fra Buskerud, Telemark og Vestfold. Håre har tidligere vært sportssjef og rekruttrener for laget, men tar nå steget opp som hovedtrener etter at Jan Ottar Andersen nylig takket nei til den 50 prosent stillingen.

Andersen takket nei fordi han mener hoppsporten i Buskerud må ha en trener på fulltid.

Fordi Flying Team Vikersund ikke har lyktes godt nok på sponsormarkedet etter at Norges Skiforbund kuttet støtten før kommende sesongen, hadde ikke styret råd til å tilby Jan Ottar Andersen en bedre kontrakt.

Andersen sa til Drammens Tidende at han er svært bekymret for fremtiden til hoppsporten i Buskerud og etterlyser bedre satsing, spesielt ettersom laget nå har hoppere som Anders Jacobsen og Daniel André Tande - hoppere som hevder seg helt i verdenstoppen.

Samtidig tror han Buskerud-laget kan komme til å bli hengende langt bak de tre andre norske regionlagene Trønderhopp, Lillehammerhopp og Kollenhopp i fremtiden.

Alle de tre lagene vil ha minst én trener i 100 prosent stilling kommende sesong.

Har stor tro på Håre

Andreas Hartz er helt sikker på at Håre, som trente det norske kvinnelandslaget i hopp fra 2007-2011 har den kunnskapen og kompetansen som trengs for å gi de beste hopperne i Flying Team Vikersund den gode oppfølgingen de trenger.

- Vi har veldig stor tro på at vi skal få til et bra opplegg, forteller styrelederen.

Sigdal-mannen har skrevet under på en kontrakt som varer ut 2014/15-sesongen, men Hartz forteller at de i styret tenker og skal jobbe langsiktig for å få på plass en hovedtrener på fulltid.

Geir Ødegård fortsetter som assistent for de eldste og beste hopperne i Flying Team Vikersund kommende sesong.

Frode Håre har foreløpig ikke besvart Drammen Tidendens henvendelser.

Artikkeltags