- Det har vel egentlig ikke gått helt opp for meg ennå

Thor Ole Rimejordet fra Krødsherad mottok overrasket Idrettsgallaens hederspris av kulturminister Anniken Huitfeldt under Idrettsgallaen på Lillehammer lørdag kveld.

Thor Ole Rimejordet fra Krødsherad mottok overrasket Idrettsgallaens hederspris av kulturminister Anniken Huitfeldt under Idrettsgallaen på Lillehammer lørdag kveld. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Krylling fikk idretts-Norges hederspris.

DEL

KRØDSHERAD: - Jeg ble både overrasket og veldig glad, sier Thor Ole Rimejorde etter å ha mottatt hederspris under Idrettsgallaen på Lillehammer lørdag

- Det har vel egentlig ikke gått helt opp for meg ennå at jeg er blitt tildelt denne store prisen i norsk idrett, sier Rimejorde.

Krødsherad-mannen, som bor en mils vei nord for Noresund, har siden 60-tallet vært en sentral idrettsskikkelse i Norge. Først som landslagstrener i håndball fra 1965-1972. Siden var han utdanningsleder i Norges Idrettsforbund fra 73 til 84.

Da startet Rimejorde Prosjekt 88, som skulle vise seg å bli forløperen til det som i dag heter Olympiatoppen, og er den viktigste eliteorganisasjonen i norsk idrett.

Ble overrasket

Siden har det gått slag i slag, og fortsatt er 76-åringen sentral i norsk idrett med tanker og ideer som brukes som modeller innen toppidretten – og som viser seg å være svært sentrale i utviklingen av dagens utøvere på elitenivå.

- Joda, jeg henger fortsatt med og er opptatt av filosofien rundt toppidrett og utøveren. Jeg har skrevet ned mye og har et håp om at det kanskje kan bli en bok av det, sier 76-åringen.

Han legger ikke skjul på at han ble en smule overrasket over å få kanskje den gjeveste av alle priser på den etter hvert så anerkjente Idrettsgallaen.

Hadde en mistanke

- Jeg bruker vanligvis å være tilstede på denne stormønstringen hvert år, men i år hadde vi faktisk bestemt oss for å droppe hele greia på grunn av kulden. Men da jeg meldte avbud kom det kjapt beskjed tilbake om at jeg burde komme, forteller Rimejorde.

Da begynte kryllingen å få mistanke om at noe ble holdt skjult for han, selv om arrangørene kamuflerte så godt de kunne med at det var mange tidligere bekjente og venner som ønsket hans nærvær.

En nabo stilte opp og kjørte Rimejorde og kona Bjørg til Lillehammer.

- At det var jeg som skulle tildeles pris, kom likevel svært overraskende. Nå i etterkant er jeg både ydmyk og glad, sier hedersprisvinneren fra Øvre Krødsherad.

Mer å bidra med

Han forstår at det han har gjort for idretten har skapt anerkjennelse, og at det settes pris på.

- Det er hyggelig å konstatere at det arbeidet jeg har lagt ned i norsk idrett har gitt positive resultater – og at mine tanker og ideer føres videre – ikke minst gjennom Olympiatoppen i dag, beretter Rimejordet videre.

Fortsatt håper 76-åringen å kunne bidra med ting han er opptatt av og som er nedtegnet i mange notater.

Den kjente idrettslederen, treneren og idemakeren fra Krødsherad har opplevd mye hyggelig i sitt mer enn 40 år lange idrettsliv, men akkurat å få denne utmerkelsen av selveste kulturminister Anniken Huitfeldt, er toppen.

- Ja, det må jeg si. For å gjenta meg selv; en stor anerkjennelse som varmer et idrettshjerte.

Artikkeltags