Blir golfproff

Kristian Krogh Johannessen dropper college i USA og satser heller på en profesjonell karriere som golfspiller.

Kristian Krogh Johannessen dropper college i USA og satser heller på en profesjonell karriere som golfspiller. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Alt var klart for at Kristian Krogh Johannessen skulle bli collegestudent ved University of Tennessee fra nyttår. Nå har 19-åringen bestemt seg for å bli profesjonell golfspiller isteden.

DEL

Hokksund-gutten har hele tiden vært klar på at det er golfspiller på heltid han vil bli, og at veien dit gikk om collegespill i USA.

Nå har han snudd helt om, og hopper over fire års studier og spill, og satser på spill på heltid fra nyttår av.

Viktig for Drammen

– College og collegespill er bra for mange, men jeg hadde etter hvert lite motivasjon for skolen. Fire år med lav skolemotivasjon ville nok gått ut over motivasjonen på golfbanen, forteller Krogh Johannessen til fagbladet Norsk Golf.

Han ble nylig kåret til Årets golftalent i Norge, der noe golfforbundet blant annet begrunner på bakgrunn av hans utvikling og resultater gjennom hele sesongen.

Han har over flere år vært en av landets beste juniorer, men har likevel i 2014 endret på opplegget for å utvikle seg ytterligere. Han var selvfølgelig en veldig viktig spiller for klubben da Drammen tok NM-gullet for lag junior.

Topp 100

Krogh Johannessen ble beste nordmann i Challenge Tour-turneringen Norwegian Challenge i august. Han vant sølv i NM, og kvalifiserte seg også videre trinn 2 på Europa-tourkvalifiseringen i Spania i forrige uke.

I løpet av 2014-sesongen han har spilt seg inn blant topp 100-listen over verdens beste amatørgolfspillere (83. plass), og han topper nå den eksklusive listen over norske spillere med lavest handikap.

Krogh Johannessen har +4,9 i goldhandikap.

Artikkeltags