Bjørndalen viste styrke med Sjusjøen-seier

Ole Einar Bjørndalen holdt hodet kaldt under siste skyting, og gikk fra konkurrentene på fellesstarten på Sjusjøen søndag.

Ole Einar Bjørndalen holdt hodet kaldt under siste skyting, og gikk fra konkurrentene på fellesstarten på Sjusjøen søndag. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

40-åringen fikk vist at det går an å gå fort med bøyde staver

DEL

Ole Einar Bjørndalen holdt hodet kaldt på siste skyting og gikk fra konkurrentene på fellesstarten under sesongåpningen i skiskyting på Sjusjøen søndag.

Veteranen var i en klasse for seg mot slutten og slo landsmannen Lars Helge Birkeland med 6,7 sekunder. De fem første utøverne i mål var norske.

– Det var et veldig bra løp, smart gått. Kroppen fungerte bra, og det var mye bedre i dag enn i går (9.-plass i sprint). Veldig positivt at det går veien nå, sa Bjørndalen.

Bøyde staver

Da han kom først i mål på dagens fellesstart løftet han stavene til munnen og kysset dem.

– Det har vært en del ufine kommentarer fra enkelte som ikke skjønner at det går an å gå fort på slike staver. Da er det greit å bevise at man kan gjøre nettopp det. Det var det som gledet meg mest i dag, sier Bjørndalen til VG.

Før den siste skytingen var det nesten dødt løp mellom fem løpere. Birkeland, Emil Hegle Svendsen, Andreas Dahle Wærnes, Martin Fourcade og Bjørndalen kom på rekke og rad inn for å avgjøre fellesstarten på standplass.

Birkeland og Bjørndalen skjøt feilfritt og fikk en luke til resten, mens Fourcade sprakk og bommet to ganger. Et lite stykke fra mål rykket Bjørndalen fra Birkeland og gikk ensom til mål.

Spenning

Bjørndalen brukte lang tid på det siste skuddet, men med tre fulle hus etter én bom på første liggende skyting kunne han gå inn til seier.

– Jeg tapte sju sekunder til Lars Helge der. Men jeg måtte gjøre det på den måten for å treffe på det siste skuddet. og det var riktig.

– Hvor trygg var du på at du skulle slå Birkeland?

– Man er egentlig aldri trygg, men jeg følte meg ganske sprek. Jeg hadde ikke blåst alt kruttet selv om det var ganske tøft med den strafferunden i starten, sa vinneren til NTB.

Treer Emil Hegle Svendsen ble slått med 19,7 sekunder, mens Erlend Bjøntegaard tok en fin fjerdeplass – 23,9 sekunder bak Bjørndalen.

Johannes Thingnes Bø ble nummer fem. Nærmeste utlending var Alexis Boeuf på 6.-plass.

Artikkeltags