SIGDAL: Det er tredje runden i den prestisjetunge Sommercupen som kjøres. Den fjerde og avsluttende runden kjøres i dag på samme sted.

Midtfylket ”huser” flere av landets fremste gokartkjørere i de forskjellige klassene med Karin Elise Fossen, Heidi Frydenhaug, Glenn Rumohr Granum, Eirik Skjellhaugen, Lars Nordli, Ådne Halstenrud og Magnus Wendelborg Bråten i spissen for et stort lokalt gokartmiljø. Vi har heller ikke glemt Glenn Andre Fossen, men han deltok ikke i løpene torsdag.

I Sommercupen konkurreres det i klassene Cadetti, Junior 60, Micro, Mini og Yamaha. Det betyr at aldersspekteret på førerne er stort. De yngste er knapt fylt 10 og de eldste er rundt 20 år.

Første runde ble kjørt i Trøgstad sist søndag, mens andre runde gikk i Elverum tirsdag.

Landets beste

Karin Elise Fossen viste igjen at hun er landets beste i Yamaha-klassen når alt fungerer. Torsdag var hun suveren i alt hun foretok seg på banen, og vant alle heat inklusive finalen i utklassingsstil.

- Joda, dette går bra. Jeg stortrives når jeg har slike dager, hvor karten går skikkelig og kjøringen stemmer. I dag har det gått helt etter planen, oppsummerte Karen Elise etter å ha parkert et stort kobbel av gutter og noen jenter i finalen.

Heidi Frydenhaug smilte også etter en 7. plass i finalen.

- Jeg har en kart som ikke går så bra i denne klassen. Jeg kjører vanligvis i en større klasse med en annen gokart, hvor jeg i øyeblikket ligger an til å kunne kvalifisere meg til verdenscupfinalen i Italia i oktober, hvis jeg holder på sammenlagtledelsen. Sommercupen tar jeg som trening, og jeg er strålende fornøyd med det jeg har prestert i dag ut fra forutsetningene, mente Heidi.

Blod på tann

Men det var ikke bare de to kryllingjentene som viste stor kjørestyrke på Sigdal motorsenter denne varme julidagen. Flere av guttene leverte flotte prestasjoner. Eirik Skjellhaugen var kjempeglad for sin fjerdeplass i finalen i klasse Mini.

- Ja, gjett da. Dette er jeg tilfreds med. Jeg har kjørt bra gjennom hele dagen, og å bli nummer fire i finalen er noe av det beste jeg har gjort i store løp. Nå har jeg fått skikkelig blod på tann før dagens konkurranse, sier 13-åringen.

Revansje i dag?

Magnus Wendelborg Bråten fra Hokksund kom til Sigdal med en pallplass (3) i Sommercupen i Trøgstad, og hadde forventninger torsdag.

- Jeg håper å gjøre det like bra her, sa Magnus før finalen.

Dessverre var han uheldig og kom i trøbbel, og fikk ødelagt mulighetene. Det betyr ganske sikkert at Magnus er ekstra tent i dag.

Glenn Rumohr Granum hadde heller ikke hellet med seg i finalen. Etter glimrende kjøring med blant annet en andreplass i innledningsheatet, ble han påkjørt i den første runden i finalen og endte langt bak.

- Veldig ergerlig etter den gode starten, hvor jeg hadde andreposisjon inn i svingen. Men plutselig var det en som smalt i meg bakfra og ødela alt. Utrolig surt, sa han uten å skjule skuffelsen.

- Nå håper jeg vi får reparert karten før løpene i dag. Da er jeg på revansjejakt, legger han til.

Vi må også nevne at de to NMK Modum og Sigdal-førerne Lars Nordli og Ådne Halstenrud presterte imponerende kjøring i Yamaha-klassen med fjerde- og femteplasser i finalen.

Se bildeserie fra fartsfesten her