At det da blir avdekket denne typen for kamper i vårt eget nærmiljø er bakgrunnen for den tidligere omtalte frysningen på ryggen. Norske myndigheter har gjort hunder av typen pitbull og amstaff ulovlige på grunn av sitt aggressive lynne. De er rett og slett vanskelige å kontrollere, og har en tendens til å angripe både mennsker og dyr.

Dette ligger i genene til enkelte raser, og er vanskelig å bli kvitt. Men ekstra ille er det selvsagt at noen faktisk velger å trene opp sine hunder til å drepe andre dyr. I mørke og bortgjemte lokaler samles de rundt en liten ring, og ser to livredde dyr kjempe for livet, inntil den ene ligger livløs tilbake. Det forundrer oss at noen faktisk kan ha glede av noe slikt. Det er perverst, ondskapsfullt og det bør straffes hardt.

De som blir tatt for å drive hundekamper i organiserte former bør bli brukt til å statuere et eksempel. De som vanker i miljøet må vite at de gjennom å organisere eller delta på hundekamper, risikere strenge straffer.

Lokalet som ble brukt til slike hundekamper ble brent ned – og dagens eiere av den aktuelle gården tar selvsagt sterkt avstand fra denne typen aktivitet. Vi håper at hundekamp-miljøet som eventuelt måtte ha eksistert i kommunen ble borte samtidig.

Samtidig vil vi oppfordre alle som måtte ha kjennskap til slike miljø om å kontakte politiet snarest.