Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha bibliotek i sentrum

Artikkelen er over 6 år gammel

Senterpartiet vil flytte biblioteket fra rådhuset til busstomta i Vikersund og skape en møteplass.

– Det vil vitalisere sentrum, sier Hilde S. Grønhovd (Sp). Hun er leder av hovedutvalget for kultur og spiller inn forslaget i forbindelse med planene for Vikersund nord.

I mer enn 20 år har hovedbiblioteket i Modum ligget i kulturhuset. Nå ønsker Senterpartiet og Grønhovd at det flyttes til sentrum.

– Tenk hvilke muligheter det åpner for å lage en møteplass i sentrum, sier Grønhovd. Hun viser til flere gode eksempler på at et bibliotek har blitt et møtested og en viktig del av et sentrum.

Flere roller

Et bibliotek er mer enn bare å låne ut bøker. Det skal være en samlingsplass, et sted for meningsutveksling og diskusjon og mye, mye mer.

– Jeg synes ideen er god, sier biblioteksjef Elin Mariboe Hovde til Bygdeposten. Hun anslår at cirka 13 000 mennesker besøker biblioteket i Vikersund årlig.

– Skal vi vokse mer, må tilgjengeligheten bli enda bedre, sier biblioteksjefen.

Møteplass

Det var under Bygderådet til Modum Senterparti at ideen kom opp. Et helt ferdigtygget konsept har de ikke, men tanken om å knytte biblioteket opp mot en venteplass for dem som reiser kollektivt, er en idé.

– Jeg ser for meg biblioteket som en svært viktig del av det nye kvartalet i Vikersund nord. Dessuten tror jeg en langsiktig leieavtale med kommunen vil være viktig for dem som skal investere penger i området, mener Hilde S. Grønhovd.

Behov

Hun mener det er behov for å gjøre sentrum mer attraktivt, og hun mener et bibliotek både er en flott møteplass som det ikke koster penger å benytte og at interessen for biblioteket også vil økte hvis det kommer nærmere steder folk naturlig frekventerer.

– Lokalene der biblioteket holder til i dag, kan vi bruke til andre kommunale formål. Det er flere virksomheter som kommunen i dag leier lokaler til. Kanskje er det en god idé å gi dem plass i rådhuset og i stedet flytte biblioteket dit folk er, sier hovedutvalgslederen.

Avis og kaffe

Hun tror et sentrumsnært bibliotek vil tilføre Vikersund mye og det kan også være et sted der man tar en kopp kaffe, leser en avis eller bare sitter og skravler og diskuterer.

– Vi må våge å tenke nytt, og ideen om å flytte biblioteket synes jeg er knakende god, avslutter hun entusiastisk.

Kommentarer til denne saken