Gå til sidens hovedinnhold

- Vi fortsetter

Artikkelen er over 9 år gammel

Arrangerte Vinterkonserten for fjerde gang. Lover nummer fem neste år.

Den fjerde vinterkonserten i regi av Lassen ga et gjensyn med to av de lokale stjernene fra ungdomskonkurransen Modumtalenter. De unge musikerne syntes det var moro å bli hyret inn.

Anders Tandberg, som gikk helt til topps i Modumtalenter i fjor høst, var ikke helt fornøyd med lyden etter sin opptreden i Modum kulturhus fredag kveld.

- Men ellers var jeg kjempefornøyd. Det er veldig moro å bli spurt. Det er jo ag vi er ute etter, sier han.

Tandberg stilte med bandet Alteration under sin opptreden i kulturhuset. Bandet bestod av ham selv, Øystein Silseth på slagverk, Håkon Bekkeseth på bass og Ole Magnus Pedersen på gitar.

Tandberg forteller at han og Pedersen opprinnelig startet en duo som nå har blitt supplert med trommis og bassist.

Har lyst til å nå langt

Tandberg forteller at han har planer om å utvikle seg mer som musiker. 17-åringen er i dag elev ved musikklinja på Ringerike videregående skole. Nå vurderer han også et år på en folkehøgskole hvor det er mulig å arbeide med musikk.

- Jeg har lyst til å komme langt, kanskje etter hvert leve av musikken. Jeg prøver å øve noen timer om dagen, sier han.

Tandberg var imidlertid ikke det eneste unge talentet som deltok på lørdagens konsert.

- Karolina Krol er et kjempetalent som flere og flere blir oppmerksomme på, introduserte musiker og initiativtaker til Vinterkonserten, Tom Lassen Havnsund.

Krol presenterte noen av låtene sine, blant annet en kjærlihetsang med tittelen “Love song”.

- “Whenever I’m in love you make med feel I’m free again... I will always love you”, sang Karolina og høstet mye applaus fra publikum for sin opptreden.

Planlegger jubileum

Vinterkonserten inneholdt bare lokale musikere, men det var stor spredning både når det gjaldt genre og utøvernes alder og erfaring.

Lena Grøtterud og bandet Hagelangs var blant de mer drevne musikerne, og presenterte seg blant annet med noen rolige og lyriske låter.

- Det spøker i byen, jeg går her i kveld, i fremmede gater, møter meg selv. Så fjernt og så rart, var det virkelig her? Her gikk den piken som jeg ikke er, sang Lena Grøtterud blant annet.

Ole Ask og Bent Bredesen presenterte et knippe av musikken sin og trakk fram noen låter fra Asks siste plate som han nylig har vært i Los Angeles og spilt inn.

Lassen til slutt

Arrangørbandet selv, Lassen, avsluttet det hele i velkjent stil med blant annet låten “Knust Glass” som fikk en helt ny betydning etter hendelsene på Utøya i fjor sommer.

Dette var fjerde gangen Tom Lassen Havnsund og hans band arrangerte vinterkonsert med lokalmusikk i kulturhuset.

- Vi planlegger femårsjubileum til neste år, for dette kommer vi til å fortsette med. Vi er veldig glad for å komme hit og fylle kulturhuset med lokal musikk, sa Havnsund i det han ønsket velkommen til konserten.