Årets eventyrfestival på Villa Fridheim inneholdt mye av det gamle og kjente, som blant annet heksene Rufsa og Tufsa, men også en del nytt, som den foreldreløse gaupeungen Lodin Lynx.

Den ensomme gaupeungen Lodin Lynx leter etter mammaen sin.

- Jeg selv mister mange slektninger hvert eneste år, sier elgen (Kristin Haugland) trøstende.

- Mener du at mammaen min kanskje er borte for alltid, kommer det fra den ulykkelige Lodin i Toril Hægelands skikkelsem, som ikke vet hvordan han skal klare seg alene i verden.

Drevet av sult og nysgjerrighet lærer han etter hvert både om spor og sportegn, om livet i skogen og om det å klare seg på egen hånd. Vi får hilse på flere norske dyr, blant annet reven (Kristin Haugland) som får tilbud om å fungere som mamma for den ensomme vesle gaupa.

Ny av året

Det var teatergruppen Villnis som stod bak denne forestillingen som var ny av året.

- Vi har skrevet stykket selv, forteller musiker Marius Løkse.

Han forteller at man har bakt inn en del naturfag i forestillingen som de har utviklet i samarbeid med Turistforum. Forestillingen er et opplegg for skoleklasser og er mest brukt for tredje og fjerde klasse.

- Vi ønsker å formidle noe rundt de ville norske dyrene. Barn kan ofte lite om dette, sier han og tror norske barn kan mer om den afrikanske giraffen enn om jerv og gaupe. Gruppen har bestrebet seg på å ha en litt mer ekte villmarksstemning enn det man til eksempel finner i Torbjørn Egners historier.

Forestillingen var populær og samlet både mange barn og voksne både lørdag og søndag.

Rekordoppslutning

Daglig leder ved Villa Fridheim, Turid Hjertaas, er godt fornøyd med helgens arrangement.

- I går var det så fullt her, det var litt av en rekord, forteller hun.

Også søndag var mange innom eventyrfestivalen. Selv om det var mange nye innslag i årets festival, holder de gamle og velbrukte innslagene koken.

- Prinsesseskolen er fortsatt veldig populær, det samme er piratskolen, forteller hun.

Dessuten synes mange det er moro å være med Askeladden inn i skogen på en vandring gjennom eventyr og gåter. Hekse- og trollmannsskolen samlet også veldig mange.

- Vi har heller aldri hatt så mange på drittfortellingene, legger Hjertaas til.

Drittfortellingene foregikk naturlig nok på utedoen. For å få programmet til å gå opp, hadde man i år bare prinsesseskole på lørdag.

- Folk trives og er fornøyde og vi er også fornøyde, smiler Hjertaas.