Storslått åpning

Tone Sinding Steinsvik slår på stortromma når Koboltgruvene åpner lørdag.

Tone Sinding Steinsvik slår på stortromma når Koboltgruvene åpner lørdag.

Artikkelen er over 12 år gammel

Det er planlagt en stor fest i forbindelse med åpningen av de nyrestaurerte gruvegangene.

DEL

MODUM Kommende lørdag åpner Koboltgruvene på Skuterudåsen. Det er spesielt Blaafarveværkets nye gruvetur i Clara stollen som står i fokus. Her får publikum gå gjennom gruvestollen inn til malmåren. Det er en tur som ikke er for krevende på tilrettelagte gangbaner, også for barnevogner og bevegelseshemmede. Opprustingen av denne gruveturen i lengre tid.

I forbindelse med åpningen blir det stor åpningsfest med variert underholdning. Håvard Svendsrud kommer for å spille trekkspill, Signhild Wærsted danser og Hilde Kjøll skal spille fiolin. Skolekorpsene i Modum skal også underholde med musikalske toner.

Den nye gruveosten fra Eiker gårdsysteri, som har stått til modning i gruvegangene blir lansert og det sies at gruvetrollet vil ta med de besøkende på gruvetur. Smykkeverkstedet er åpent og det blir aktiviteter for barna.

I tillegg åpner Th. Kittelsen museet og Trine Rosenlund viser familieforstilling om Th. Kittelsen, mens Valborg Sirenes forteller eventyr. Elever fra Modum kulturskole skal ha fremvisning og det vil bli grilling.

Artikkeltags