Gå til sidens hovedinnhold

Startskuddet går i Modum

Artikkelen er over 9 år gammel

Anita Hegerland feirer 40 år som artist med 40 konserter i Norge i år.

Turnéstarten blir i Vikersund 12. mars sammen med Heggen Gospelkor. Det er Modum Rotaryklubb som har invitert Hegerland til Vikersund.

– Jeg er opptatt av at ting skal skje lokalt og at ikke alle begivenheter skal skje i de store byene, sier Anita Hegerland.

Før jul kom første nye plata hennes på 18 år, men hun har likevel vært aktiv som artist i perioden.

Jobbe med de små

– Jeg har alltid likt å jobbe med de små, og har pleid å få barn til å komme opp på scenen og synge sammen med meg, sier Hegerland.

Hun tente derfor veldig på å ha Heggen Gospelkor på scenen sammen med seg, men fikk vel en liten overraskelse når Arild Løvik fortalte at han kunne stille fra 40 til 140 korister på scenen sammen med henne.

Arild Løvik har ledet Heggen gospelkor i nærmere 25 år, og har betydd mye for mange unge i Modum.

– Jeg har fått inntrykk av at Heggen Gospel er et viktig samlingspunkt for mange unge i Modum, og jeg syns det både fint og viktig å støtte opp om det, sier Hegerland.

Vært her før

Anita Hegerland har vært i Vikersund tidligere, først en gang tidlig på 70-tallet som barnestjerne, og deretter en gang på 80-tallet.

– Jeg husker ikke helt når dette var. På 80-tallet hadde jeg opp til 140 konserter i løpet av ett år, sier Hegerland.

80-tallet var en svært aktiv periode for henne hvor hun samarbeidet med Mike Oldfield, Gary Moore, Alan Parson og mange flere.

Håper på overskudd

Modum Rotaryklubb håper konserten vil gå med overskudd, slik at de kan få inn penger for å bruke på et eller flere av sine prosjekter.

– Vi holder på med flere prosjekter. Et stort internasjonalt som går på å stoppe utbredelsen av polio, og så har vi her i Modum et lokalt prosjekt med å rydde vegetasjon på Øya i Vikersund, sier president Trygve Dekko.

Rotaryklubben har holdt på med rydding av vegetasjon på Øya for å stoppe gjengroingen der. De har også et håp om å få satt opp igjen mølla som var på øya i gamle dager.