Gå til sidens hovedinnhold

Solheim til Modum Bad

Stemmen bak "Mitt lille land":

Artikkelen er over 9 år gammel

Synger i Festsalen torsdag kveld.

En sang som sitter i øret etter den tragiske hendelsen 22. juli i fjor er Mitt lille land med Maria Solheim. Den 29. mars kommer Solheim til Olavskirken på Modum Bad.

Maria Solheim er dama som er fast avisspaltist i Vårt Land og som har vært deltager på kjendis-71 grader nord. Hun har også reist til Israel sammen med Egil Svartdahl, blomster-Finn og oslobiskop Ole Chr Kvarme for å lage påskeprogrammer for TV2. For tiden er hun med i programmet 4-stjerners middag på TV3.

Det hun likevel huskes best for de siste månedene er fremføringen av Ole Paus-låten Mitt lille land under rosemarkeringen på Rådhusplassen i Oslo. Sangen er nærmest blitt en nasjonal sørgesang etter de tragiske terrorhandlingene den 22. juli. Solheims fremførelse av sangen vil for alltid bli stående som et sterkt minne.

- Velfundert

Som låtskriver er Maria Solheim kjent for sine refleksjoner og betraktninger.

- Hun er ikke påtrengende, men når hun først kommer ut med noe så er det velfundert, interessant og spennende å høre på, sier kulturleder Helge Harila ved Modum Bad.

Han mener dette karakteriserer Solheim også som musiker.

- Maria Solheim har, etter en noe tilbaketrukket periode, kommet tilbake med fornyet energi, sier Harila.

Fire album

Bak seg har Solheim fire album. Hun har også vært gjesteartist på en del innspillinger. Solheim solgte platina for sin singel ”Rom for alle” som ble utgitt i samarbeid med Kirkens Bymisjon (2010).

Til Olavskirken kommer hun med sin trio. Maria Solheim-trio vil gi en nær og god musikalsk opplevelse med sanger fra Solheims plater, i tillegg til et utvalg av kjære salmer.

- En perfekt oppladning frem mot påskehøytiden, fastslår Modum Bads kulturleder Helge Harila.