Gå til sidens hovedinnhold

Skotselv-revyen tilbake

Artikkelen er over 9 år gammel

...etter tre års pause. Premieredatoen nærmer seg med stormskritt.

Årets revy i Skotselv tar publikum med inn i latterens verden etter tre års revypause. Premieredatoen er torsdag 22. mars, og revyamatørene gleder seg til å stå på scenen igjen.

At ”Skåsselva lever” skal slås fast med sterke sketsjer og flotte sanger i rask rekkefølge når Skotselv Revy og Teatergruppe igjen står på scenen. Tre år har plutselig gått siden forrige gang revyskuespillerne sto på scenen, og publikum har mye spennende moro å se fram til når det gjelder årets revy.

Eget husband

For aller første gang har Skotselvrevyen sitt eget husband, og Jan Morten Helgestad, John Hagen og Bjørn Harald Hansen tar det musikalske med til nye høyder i revysammenheng. Arve Borge er revyens instruktør og sammen med mange av skuespillerne er tekstene snekret sammen på den aller beste måte.

I årets revy blir ting og tang som har vederfart bygda de siste årene snudd og vridd på for å lage mest mulig moro. Noen overskrifter kan nevnes med lett hånd, slik som bygging av bygdas gangvei, graving av hull, bøndenes spesielle produksjoner og hva som skal til for å få bygdefolket i bedre form. Ellers er det et skråblikk på det meste som foregår i ei bygd, sett med humoristenes egne øyne.

13 på scenen

13 aktører skal stå på scenen i denne revyen, og to av dem, Oddvar Rasmussen på 71 år og Dan Are Lykke Larsen med sine 31 år, henholdsvis den eldste og den yngste i gruppa.

- Nå har jeg deltatt i alle revyene unntatt den aller første tidlig på nittitallet, og det er like moro å stå på scenen nå som den aller første gangen jeg prøvde meg, forteller Oddvar Rasmussen.

Han er en av de skuespillerne som er i besittelse av den egenskapen at han får folk til å ligge flate av latter bare ved å stille seg fram på scenen. Men så viser det seg at han også har Arve Opsahl og Leif Juster som forbilder.

- Kjeften er bra

- Det var en sang skrevet av Arve Borge om Bingsherrene som hadde hestesko av sølv, som grep meg da Skotselv Revy og Teatergruppe hadde sin aller første revy, og siden da har jeg deltatt som revyskuespiller selv, for dette ønsket jeg å være med i, forteller Oddvar.

Og at revy er en morsom å engasjerende hobby å holde på med kan yngstemann i gruppa underskrive på. Han har holdt på med revy på Modum i 11 år nå, og siden han bor på Geithus syntes han at veien var kort til fullt medlemskap i Skotselv Revy og Teatergruppe også.

- Jeg har litt dårlige bein, men kjeften er bra på meg, og så er jeg ikke redd for å drite meg ut på scenen, mener Dan Are. Men i Skotselvrevyen sier instruktør og forfatter Arve Borge at her er det ingen som driter seg ut, men mange som lager moro for andre. Nå er det klart for nye påfunn på scenen med forestillinger torsdag 22. mars, fredag 23. mars og lørdag 24. mars.