Gå til sidens hovedinnhold

Russen trakk fullt hus

Artikkelen er over 9 år gammel

Rosthaugrussens 2012-revy godt tatt imot av publikum. Les om premieren og se BILDENE.

Årets revy signert Rosthaugrussen samlet fullt hus under premieren fredag kveld. Revyen fikk gode attester, spesielt for sine mange gode sang- og musikkinnslag.

Revyens tittel “På kanten” antydet ikke bare den sedvanlige fokuseringen på sex, nakne rumper og lettkledde unge jenter – den hadde også et annet poeng.

– Det er jo en kjent sak at verden skal gå under i 2012. Vi er derfor på kanten som det siste russekullet, uttalte russepresident Anne Lægreid Thomassen innledningsvis.

SE BILDESERIE FRA RUSSEREVYEN

Revyen inneholdt som vanlig en rekke parodier på en del kjente tv-serier. Tv-programmet Gøy på landet fikk en lokal vri som ikke endte spesielt flatterende for ungkarer fra Midtfylket.

Altfor seriøse

Ellers hadde revyen også en del andre lokale poenger, blant annet ble kravene for å komme inn på idrettslinja på Rosthaug videregående skole parodiert. Revyen gikk ganske langt i å antyde at det er helt andre kriterier enn prestasjoner på idrettsbanen som blir lagt til grunn når de heldige blir valgt ut. Noen søkere ble avvist selv om de var seriøse nok.

– Kom deg over på Restaurant og Matfag og få deg litt former først, var beskjeden en kvinnelig søker fikk.

Noen av Rosthaug-lærerne slapp heller ikke unna russens satire. I innslaget Lærerquiz ble seks av lærerne parodiert, blant andre Øystein Fidjestøl som ble spurt om det var mulig å ha norsk og naturfag samtidig som en har fysikk.

– Ja... men nei..., lød det klare svaret.

Ellers var revyen innom lavkarbotrenden og hadde også en herlig parodi på vinterens smørkrise. Barnehagen skulle ha bakedag og alt var klart, men de manglet naturligvis smør. Det ender med at barnehagen får tak i smør fra Danmark, av merket Lurpak.

– Det er dejlig å dele smør med Norge, lød det på klingende dansk fra scenen.

Bra sanginnslag

Men det var sang- og musikkinnslagene som først og fremst fenget publikum denne kvelden. En av dem som fikk mye applaus var Henrik Mårtensson som avsluttet første akt med innslaget Jenter på kanten, der han sang om “jenter som kommer og jenter som går”.

Mårtensson var også hovedpersonen i innslaget som parodierte Petter Northugs målpassering i Holmenkollen, der han tok seg tid til å skrive autografer, sende SMS og la seg intervjue før målpasseringen, mens svenske Marcus Hellner kom bannende bak.

God attest fikk også russens åpningsnummer der hele scenen i storsalen ble oversvømt av glade syngende russ, og der Stine Asbjørnhus og Frida Gravbråten var solister.