Gå til sidens hovedinnhold

Rocker opp Trond-Viggo

Artikkelen er over 6 år gammel

«Tenke sjæl», «Puss, puss» og mange andre av Trond-Viggos sangskatter serveres i ny, svingende inn-pakning i Modum kulturhus lørdag.

kultur: Da inntar Krogstad Storband og Kammerkoret?Apollon scenen med konserten «Tribute to Trond–Viggo».

«Tribute to Trond-Viggo»

Trond Nilsen, musikalsk leder av Krogstad Storband, står bak de nye arrangementene av Trond-Viggos låter for storband og korps og gleder seg til å presentere kjente perler i ny drakt. Gleder seg gjør også Storbandets bassist, Eirik Kolsrud, og trompetist Kai Grinna.

– Trond–Viggo er vår tids «moderne Margrethe Munthe», en folk flest kjenner til. Hans sanger synges i barnehagene og av bestefedre over 80 år, sier Trond Nilsen.

Han opplyser at de har fått tillatelse av opphavsmannen, Trond–Viggo, til å bruke hans åndsverk.

– Glenn Miller-besetning

– Vi har «Glenn Miller-?besetning», med fem saksofoner, fire tromboner, fire trompeter og komp, totalt 17 stykker, fortsetter Nilsen og poengterer at storband er en sjanger som overlever alle utskiftinger og aldri går av moten.

– For sju–åtte år siden gjorde vi en spillejobb for et firma på «Tenke sjæl». Vi skjønte at Trond–Viggos musikk passer utrolig godt for storband, sier Trond Nilsen om hvordan ideen startet.

Han laget da et arrangement for stort kor og stort orkester.

Kammerkoret Apollon

Konserten er sammen med Kammerkoret Apollon fra?Drammen, med dirigent Tore Walmsnæss, som Storbandet har samarbeidet med i flere år. Koret gjør dette som en del av feiringen av sitt 30-årsjubileum i år. Storbandet har også med sin faste vokalist Lise Mette Lindland.

I går var det premiere på konserten på Studioscenen,?Drammens Teater, før de inntar Modum Kulturhus lørdag. De lover at det blir fullt trøkk som det virkelig svinger av.

Fra Basie til Sinatra

– Konserten blir en enakter i 75 minutter uten pause, og det er lov å synge med, sier Nilsen.

Krogstad Storband varmer først opp i en halvtime med låter fra sitt rikholdige repertoar. Det blir lett underholdningsmusikk, med et knippe med låter, alt fra Count Basie til Frank Sinatra.

– Og en halsbrekkende versjon av «Stars and Stripes forever», en av verdens mest kjente marsjer i en rocket utgave som publikum ikke har hørt før, lover storbandets musikalske leder.

Deretter kan publikum glede seg til høydepunktet med kor og storband. Sammen gir de bånn gass på 12 av Trond–Viggo?Thorgersens mest kjente viser.

I utgangspunktet er dette barne- og ungdomssanger, men de har stor appell i alle aldersgrupper.

– Trond–Viggos sanger er fulle av humor, men også dypt alvor. Melodiene er iørefallende, sier Eirik Kolsrud, Kai Grinna og Trond Nilsen.

De framførte noen av sangene med et kor i Mandal under åpningen av kulturhuset der i vår.

Kommentarer til denne saken