Gå til sidens hovedinnhold

Pang-premiere for revyen

Artikkelen er over 8 år gammel

Vi snakker skikkelige smell som satt i sikringsboksen under kveldens premiére på Modumrevyen. Noen sikringer satt riktignok ikke like godt som andre. LES BYGDEPOSTENS ANMELDELSE OG SE BILDER.

For en nesten fullsatt sal i kulturhuset, klarte revygjengen det igjen. De kom, de underholdt og de avsluttet med stil.

SE BILDER FRA REVYEN

For hva kan vi forlange av de glade amatører som bare har øvd siden august? Ja visst var det noen nervøse skuespillere, og ja visst var det noen sangtekster som haltet – men så ubetydelig var det, at du måtte lete etter hakkene.

Noen av sketsjene og sangene var av meget høy klasse. Bare å få med seg kun én av disse, er verdt hele forestillingen. For de mer lettskremte, kunne godt de velplasserte smellene vært litt lavere i volum, men timingen var upåklagelig og publikum hoppet av fryd på stolene.

Et av høydepunktene var sketsjen med smårollingene som fant spennende saker i nattbordskuffen til mamma’n og pappa’n. Skuespillerne har uten tvil studert og vært tett på barn, og publikum nærmest hylte av latter. Slik må det selvsagt også nødvendigvis bli når det svinges rundt på dildoer og kondomer med dertil tilhørende kommentarer fra ”barnemunn”.

Hvis jeg må finne noe å kritisere, så må det bli den manglende røde tråden. Det var ingenting som bandt sammen forestillingen på over to timer. Det var ingen sammenheng i når de forskjellige innslagene kom, og samfunnskritikken og de lokale poengene var like tilfeldig som om det var holdt loddtrekning.

Likevel gjorde dette ingenting. Publikum lo så de gråt. Publikum ga trampeklapp med jevne mellomrom. Og ordfører Terje Bråthen på første rad ble trukket inn i forestillingen med jevne mellomrom – til publikums store begeistring.

Det ble harselert med eldreomsorgen. Det ble harselert med avholdsfolket som strammet inn skjenketidene til Vikersunds eneste bar. Det ble drevet gjøn med ordfører Terje Bråthen, Ståle Versland, Jon Hovland og mange flere lokale ”kjendiser”.

Jeg synes nok revygjengen gjerne kunne sparket mer til politikerne enn det ble gjort i årets forestilling. Og Bygdeposten fikk skuffende nok ikke så mye som et bittelite sleivspark en gang - som jeg fikk med meg.

Årets økte sanginnslag bidro til en god miks og revylaget har flere meget gode stemmer som løfter tekstene og opplevelsen. Dansingen ble dessverre litt kjedelig. Men det er mulig at melodivalget bidro til dette.

Litt haltende tidvis til tross, publikum i pausen var klare i sin dom:

”Kjempebra”, ”Så flinke de er”, ”Dette er morsomt”.

Jeg føyer meg glatt inn i den applauderende rekken. Verdt å se, du kommer til å le.