Gå til sidens hovedinnhold

Opplever publikumssvikt

Artikkelen er over 7 år gammel

Publikum sviktet årets Modumrevy, men leder i revy- og teaterlaget, Einar Feldmann tror likevel det blir mer.

– Vi skal ha årsmøte i mars, men inntrykket er at ?denne ivrige gjengen vil ha mer sprell på scenen, sier Einar ?Feldmann.

Han legger ikke skjul på at de er skuffet over at publikum sviktet, men mener det er mer enn en årsak til svikten.

– En av grunnene er at julebordsesongen er forlenget og at mange har helgene opptatt med dette, mener Feldmann.

«Våkner til liv»

Årets revy med navnet «Våkner til liv» ble spilt fem kvelder, og fredag i forrige uke var den best besøkte kvelden med 158 gjester på plass i storsalen i kulturhuset i Vikersund.

– Vi måtte ha ett gjennomsnitt på 160 betale pr. forestilling for å gå i balanse. Og uten at jeg har finregnet på alt, så kommer vi til å gå med underskudd denne gangen, sier Einar Feldmann.

Loppemarked

For å lette den økonomiske situasjonen vil revy- og teaterlaget også neste år arrangere et loppemarked for å skaffe inntekter til klubbkassa.

– Dette er en fantastisk gjeng som ikke gir seg så lett og jeg er rimelig sikker på at de gjerne vil fortsette, sier Feldmann.

Han sier at de har fått veldig mange gode skussmål for revyen og han mener «Våkner til liv» er det beste de noen gang har levert.

– Det er i hvert fall tilbakemeldingene fra folk, sier han og legger til at de også har fått svært gode skussmål fra profesjonelle aktører i denne bransjen.

Totalt har revyen er budsjett på cirka 350 000 kroner. De største utgiftspostene er leie av lokaler og leie av tekniske installasjoner.

Idémyldring

Feldmann forteller at revyåret starter tidlig og at de allerede nå har noen ideer på blokka.

– Det starter gjerne med en idémyldring om mulige tema. Deretter plukker vi ut det vi mener er de beste og så starter skrivejobben, sier Feldmann.

Det er tekstforfatter Hans Arne Haldorsen som står for mye av selve skrivejobben, men det er lokale folk som står bak ideene.

– På den måten er vi sikret at vi få gode lokale innslag, sier Feldmann.

Årets revy var den 12. i rekken, og det har vært en del utskiftninger i «staben» underveis.

– Selv om publikum sviktet litt denne gang er vi veldig fornøyd med gjennomføringen. Nå får vi bare håpe at publikum dukker opp igjen neste år, sier Feldmann.

Haldorsen presiserer

Tekstforfatter Hans Arne Haldorsen ønsker å presisere at det er han som har ført i pennen 19 av årets tekster til Modumrevyen.

I tillegg var han medforfatter på ytterligere tre innslag.

Haldorsen reagerer på at leder av Modum Revy-og teaterlag, Einar Feldmann uttalter at «Det er tekstforfatter Hans Arne Haldorsen som står for mye av selve skrivejobben, men det er lokale folk som står bak ideene.»

Haldorsen understreker at han har et rykte å ivareta som idemaker og tekstforfatter og han anser det som svært viktig at korrekte opplysninger kommer frem.

Kommentarer til denne saken