Gå til sidens hovedinnhold

Nybygg reiser seg

Artikkelen er over 6 år gammel

Arbeidet med å bygge den nye storstuen til Modum kulturskole har startet.

kulturskole: – Bygget står ferdig i mai/juni og skal tas i bruk etter sommerferien. Dette blir et viktig bygg for kommunen, sier prosjektansvarlig Øyvind Brandtenborg i teknisk etat.

Første passivhuset

Bygget, på 400 kvadratmeter, har en kostnadsramme på 10,5 millioner.

– Etter det jeg kjenner til, ?blir dette det første med passivhusstandard som bygges av kommunen. Vi har derfor fått et tilskudd fra ENOVA på totalt ?137 000 kroner, sier Brandtenborg.

Bygget har vært ute på anbud. Fire entreprenører ga tilbud på prosjektet. Laveste pris var fra Peab-Senter Bygg.

– Fasaden ikke bestemt

Øyvind Brandtenborg sier at eksteriøret ikke vil bli det samme som kulturhuset.

– Det var arkitektonisk avgjørende at dette blir et lite bygg. Fasaden blir mørkere, mørk grå. Første forslaget var et trepanel, men det ønsket ikke vi. Det er fint å bruke treverk, men vi ønsker noe som krever lite vedlikehold. Vi er derfor ikke i mål med hvordan fasaden blir, sier Brandtenborg.

Øving og administrasjon

Det nye kulturskolebygget reises i tilknytning til Modum kulturhus. Det vil inneholde seks øvingsrom, to kontorer, et pause- og møterom og lager.

Kultursjef Per Aimar Carlsen gleder seg til det åpner.

– Vi ønsker at Kulturskolen skal bli mer synlig i lokalmiljøet og få vist seg mer fram, sier han.

– Burde det ikke vært bygget større?

– Man ønske seg alltid mer. De økonomiske rammer bestemmer. I utgangspunktet trengte vi et bygg for å flytte lærerne, fordi deres arbeidsforhold ikke var tilfredsstillende. Det blir ingen egen storsal, for dette er mest et øvings- og administrasjonsbygg, sier Per Aimar Carlsen.

Får produksjonsrom

Ønsket er at kulturskolen kan benytte scenen i kulturhuset.

– Det er noe som må gå seg til, for der har vi allerede høy aktivitet, sier kultursjefen.

Det Carlsen ser fram til, er å få et nytt produksjonsrom for kulturhuset på kjøpet. Det vil gi bedre arbeidsforhold i forbindelse med forestillinger. Artistene har til nå hatt trange forhold, med en trang gang og små omkledningsrom.

Snart ny rektor

For Modum kulturskole blir det en ny epoke. De siste årene har de holdt til på Storebo på Tomtebo. Modum kulturskole har 323 elever og har undervisning innenfor ulike musikkdisipliner, undervisning i dans og selger dirigenttjenester og undervisning til korps. De har seks årsverk – 13 ansatte.

– Vi har ansatt ny rektor. Hvem det er, offentliggjøres snart, sier Per Aimar Carlsen og holder kortene tett til brystet.

Eli Bondlid

Kommentarer til denne saken