Gå til sidens hovedinnhold

Melder strålende lørdagsvær

Artikkelen er over 9 år gammel

Pumpiaden i Skotselv er tilbake lørdag etter avlysningen i fjor.

I fjor måtte arrangørene avlyse Pumpiaden på grunn av flom. Nå er elva en god del mindre, og dermed er det klart for harde dyster og festligheter i Skotselv.

Pumpiaden arrangeres på den gamle pumpestasjonen til Skotselv Cellulose. Stedet har de ved hjelp av dugnadsarbeid fått pusset opp til et hyggelig samlingssted. Her blir det konkurranser og underholdning lørdag.

– I år kan vi ikke skylde på flommen. Vi skal få til et bra arrangement, og lage en ordentlig fest, forteller en av ildsjelene bak Pumpiaden, Henning Kristensen.

Sommerens høydepunkt

Pumpiaden er sommerens høydepunkt i Skotselv, og er en uhøytidelig konkurranse mellom bedrifter fra nærområdet, samt lag fra Modum og Øvre Eiker kommune.

– Hittil har vi ni påmeldte lag, og jeg regner med at det blir en spennende og jevn kamp i år også. Øvelsene er mest for moro, med fokus på og langs elva. I år vil det også være med noe nye elementer i konkurransen, sier Kristensen.

”Vandrepumpen”

Hvert lag består av fire personer, hvor begge kjønn skal være representert. Vinneren av konkurransen vil få en flott premie, samt napp i den prestisjefulle ”vandrepumpen”. To ulike lag har hvert sitt napp i vandrepumpen, så konkurransen er fortsatt åpen.

– Første året var det laget til Sigurd Flaget som vant. Sist var det Østsialaget som fikk napp i vandrepumpa. De har litt å forsvare i år, men de er jo fra den rette sida av elva, sier en lattermild Kristensen.

Familiedag

Arrangørene ønsker at det skal være en dag for hele familien, derfor avholder de også konkurranser for barna i løpet av lørdagen. Pumpiaden avsluttes med festligheter, grillmat og konsert med gruppa ”Jonny Judas” på Pumpehuset.

Arrangøren håper på brukbart vær og håper at mange legger veien innom Pumpehuset i morgen. Gårsdagens værmelding på Yr.no lover i alle fall godt. Der ble det meldt om sol og over 20 grader i Skotselv stort sett hele lørdagen.