Gå til sidens hovedinnhold

Magisk i låven på Overn

Artikkelen er over 6 år gammel

6.-klassingene fra Buskerud skole var i går deltakere i den interaktive installasjonsforestillingen «Til overs» på Overn gård. SE VIDEO

– Veldig artig forestilling. Vi lærte mye, blant annet at vi ikke skal kaste ting før de er ødelagt, sier Sivert Bjørndalen, Oskar Strandbråten, Szymon Biegajlo, Radek Dvorak, Kristin Fjellvik Lie, Gina Tandberg Overn og Jonar Svensli Skuterud.

– Lærerik forestilling

– Og at vi ikke skal kjøpe det vi ikke trenger, og at vi må passe på tingene våre, føyer de engasjert til etter forestillingen.

Også Katarina de Brisis, rektor i Modum kulturskole, likte forestillingen.

– Kjempeflott. Artig å se spente unger som var veldig oppmerksomme og kjempekonsentrerte. De lyttet og ventet, sier hun.

Ulla Elisabeth Dahlum, ansvarlig for den kulturelle skolesekken i Modum, skrøt av forestillingen etter å ha vært aktiv deltaker.

Installasjon og skuespill

Like spente som elevene var skuespillerne Signhild Wærsted og Annika Vestel da de gjorde klart til å åpne dørene.

– I snart to år har vi planlagt dette stykket, og vi har «bodd» her de siste tre ukene, sier de. Først måtte de bære ut alle møblene og tingene i det tidligere fjøset, som i dag brukes blant annet som galleri og selskapslokaler. Deretter har de fylt det 160 kvadratmeter store rommet fra gulv til tak med installasjoner. Alt malt i hvitt.

– Velkommen inn i oppfinnerne Wang og Vinkels verksted, sa Annika Vestel, da hun tok imot elevene. Hun fikk hjelp av den pensjonerte læreren, Grethe Hølen, som slapp gjestene inn i puljer. De ble alle kledd fra topp til tå i hvit plast, og ført gjennom en labyrint inn i oppfinnernes verkstedet. Elevene kjente igjen bamser og ting de har gitt til installasjonen.

Bruk-og-kast

– Vi har vært rundt på skolene og fått ting, og elevene har skrevet tekster til det de ikke har bruk for. sier Signhild Wærsted. «Til overs» handler om alle de brukbare tingene vi kaster, og hvordan vi «drukner» i gjenstander vi ikke har bruk for.

Inne i verkstedet har aktørene bygget spennende maskiner med lyd og røyk. Høydepunktet er avdukingen av oppfinnelsen «Objektografen».

– Men ikke røp for mye. Vi har til sammen ni forestillinger. Alle 6.-klassinger ved alle barneskolene i Modum kommer på skoleforestilling på dagtid. 13.–16. november er det forestillinger for de voksne, sier Signhild Wærsted, spent på responsen.

Kommentarer til denne saken