Gå til sidens hovedinnhold

Latteren satt løst fredag

Artikkelen er over 7 år gammel

Teaterstykket «Kona eller livet» på rådhuset i Hokksund fredag ble en klar suksess.

Ni teaterinteresserte ungdommer fikk igjen for strevet. En fullsatt sal moret seg hjertelig. Latteren og applausen satt løst.

– Lykke til videre. Vi skal spre det gode ryktet om dere, lovet begeistrede tilskuere som delte ut blomster etter forestillingen.

Lokal vri

«Kona eller livet» har ungdommene kalt stykket som opprinnelig heter «Run for your Wife». Det er en av verdens mest spilte komedier.

«Kom(i)paniet», som består av teaterinteresserte ungdommer fra Øvre og Nedre Eiker, Drammen, Lier og Røyken, har skrevet sitt eget manuskript og gitt det en ny og lokal vri.

Stykket handler om Steinar Larsen (Eskil Kristiansen) som har to koner.

Han bor med Barbara (Nora Dahl) i Vestfossen, og med Sigrid (Venill Eirin Kravik) i Hokksund. Konene vet ikke om hverandre.

Skuespillertalenter

Det krever hårfin beregning i turnusen som taxisjåfør. Det går greit helt til Steinar havner på sykehuset etter å ha hindret et ran og blir politietterforsket.

Politibetjent Grøttum i Vestfossen (Henrik Hjørund) og politibetjent Stensby i Hokksund (Peter Kolbjørnsen) får en innfløkt sak med en kar som bor på to adresser.

Den som utløste flest latter-kuler under premieren, var nok Thomas Bråthen fra Hokksund.

Han måtte spille alt fra rollen som bonde til Steinar Larsens navnebror og homofil for å unngå at sannheten kom for en dag.

18-åringen fra Hokksund er kjent fra flere av musikaler som er satt opp i Øvre Eiker de siste årene.

Eget manuskript

De unge aktørene var overveldet over den stormende mottakelsen premieren fikk fredag kveld.

– Det er deilig å få et slik publikum. Vi var skikkelig nervøse i forkant. Vi lurte på om tilskuerne ville le, eller om det bare var vi som lo på øvelsene, sier Thomas. Han og Eskil Kristiansen har vært sammen om å skrive manuskriptet.

– Det gjorde vi i april i fjor. Deretter håndplukket vi de beste av de beste, som vi mener passet til rollene, sier Thomas.

Med seg har de også Justine Nguyen. Hun er bare 19 år, og deltar tross sin unge alder i et prøveprosjekt på Nationaltheatret.

Flere suksesser

Den eneste som ikke er fra Buskerud, er Alexander Karlsen fra Fredrikstad, i en rolle som en noe voldelig nyhetsreporter.

– Vi har brukt to uker av ferien til å øve, og deretter hver helg, sier Bråthen.

De fleste er eller har vært elever ved dramalinjen ved St. Hallvard VGS i Lier. Ungdommene har også gjort en stor innsats med å lage kulisser, og male dem i friske farger.

3.–5. oktober blir det da capo på Studioscenen Drammens Teater, og 12. oktober blir det Sandefjord.

Hvis avtalen går i boks, blir det ny suksess på Edderkoppen i Oslo. Men hvert sted får sin egen lokale vri.

Kommentarer til denne saken