Gå til sidens hovedinnhold

Kunstneriske kvinner

Artikkelen er over 9 år gammel

Sju kvinner, hvorav tre kjente og fire ukjente, står bak årets hovedutstilling på Blaafarveværket.

ÅPNING PÅ BLAAFARVEVÆRKET

Det er, nær sagt som vanlig, en overbegeistret Tone Sinding Steinsvik som viser rundt i kunstutstillingen på Blaafarveværket. Tre av de sju kvinnelige malerne er godt kjente navn, mens de fire andre er mer ukjent.

– Disse har aldri vært del av en så stor utstilling tidligere. Vi har malerier her, som aldri har vært vist fram tidligere og med totalt mer enn 100 bilder er det mye å se på, sier Sinding Steinsvik.

LES OGSÅ: Unik utstilling på Nyfossum

Høy kvalitet

Pressevisningen av utstillingen i går var også første gang “sjefen sjøl” så bildene ferdig lyssatt og på plass.

– Dette er rett og slett kjempeflott. Det er høy kvalitet på alle bildene, og jeg synes det er vanskelig å si hvorfor fire av disse kunstnerne aldri har blitt kjent, sier Sinding Steinsvik.

Kunnskapen rundt både bildene og kunstnerne er høy. Mens journalistene blir vist rundt forteller hun med glede og innlevelse om både kunstnere og motiver.

Noe av alt

Kunstnerne som i år stilles ut er Harriet Backer, Kitty L. Kielland, Asta Nørregaard, Marie Tannæs, Signe Scheel, Elisabeth Sinding og Marie Hauge.

Sammen sørger disse sju for at det er noe for enhver smak. Her finnes alt fra portretter i både pastell og andre materialer, til landskapsbilder og dyr.

– Dette synes jeg er spesielt flott. Se på detaljene og hvor livaktig det ser ut, sier Sinding Steinsvik om “Vil du dele” av Elisabeth Sinding.

Bildet viser et lite barn som sitter med en hvetebolle, og en stor hund som med bedende blikk ber om å få en smak av godsakene.

– Når det gjelder Bakker og Kielland stilte vi ut de for første gang på Blaafarveværket allerede i 1983, sier Sinding Steinsvik.