Gå til sidens hovedinnhold

– Kjenn ditt publikum

Artikkelen er over 8 år gammel

Øvre Eiker setter seg som mål å profesjonalisere kunstnæringen.

Øvre Eiker: – Mitt råd til dere er å snakke med en «ikke bruker» for å finne ut hva du må gjøre for at akkurat ditt prosjekt skal bli relevant for dem. Kjenn ditt publikum, sa Kristin Danielsen.

Hun er en av landets to ledende eksperter på publikumsutvikling og innovasjon. Tidligere denne uken ble det holdt et seminar om temaet på Vestfossen Kunstlaboratorium, og mange aktører fra kulturmiljøet deltok. Seminaret har fått navnet Kulturnæringens trumfkort.

Under seminaret ble to spennende kursprogram for kulturnæringer presentert: «Verktøy for næring» og «Reis og ryk».

Profesjonalisere

Dagen ble startet med offisiell åpning ved stortingsrepresentant og leder for Foreningen Norden, Olemic Thommessen, etterfulgt av omvisning av årets utstilling «1986-2013 En kunstner som samler kunst».

Dagens foredrag ble åpnet ved ordfører Ann Sire Fjerdingstad, og hun var tydelig stolt over at Øvre Eiker kommune blir omtalt som en foregangskommune på området.

– Når vi har en omdiskutert samtidskunstner (Morten Viskum) og kultursjef Lidia I. Myhre sammen, ja da blir det umulige mulig. Vi skal profesjonalisere kunstnæringen, sa Fjerdingstad.

Publikumsutvikling

Kristin Danielsen har spesialisert seg på publikumsutvikling, og i 2010 redigerte hun den første artikkelsamlingen på norsk om emnet.

– Publikumsutvikling er et ord mange ikke visste om for litt siden. Nå er det et ord mange snakker om. Hva må til for at akkurat din kulturnæring skal nå publikum? Hvem har vel ikke opplev følelsen av skuffelse når det dukker opp få besøkende på en åpning, spurte hun.

– Det viktigste er faktisk ikke hvem som kommer, det er hvem som ikke kommer, la hun til.

Danielsen ga et kortfattet foredrag hvor hun tok for seg disse spørsmålene, og hvor veien går videre. Senere på dagen holdt Sjur Dagestad foredraget «Skap framtiden før framtiden skaper deg – Kunsten å lykkes med innovasjon», før kultursjef Myhre og prosjektleder for Papirbredden Innovasjon, Arve Vannebo, presenterte kursprogrammet «Verktøy for næring».

Forbilde 2015

Prosjektet har fokus på profesjonalisering av kulturnæringene og samspillet mellom disse og øvrig næringsliv.

Prosjektet er en del av Øvre Eiker kommunes strategiske næringsplan for perioden 2011-2015.

Kommentarer til denne saken