Gå til sidens hovedinnhold

I hovedrollen: Krøderbanen

Filmpremiere lørdag:

Artikkelen er over 9 år gammel

15 år siden forrige film.

Lørdag ettermiddag er det klart for filmpremiere på Krøderen ungdomsskole. I hovedrollen: Krøderbanen.

Norsk Jernbaneklubb, driftsavdeling Krøderbanen, har i et års tid arbeidet med opptak og redigering for utgivelse av en DVD om museumsjernbanen Krøderbanen.

Det er 15 år siden det sist ble laget en dokumentarfilm om Krøderbanen. Filmen viser i hovedsak hva museet Krøderbanen i dag kan tilby av opplevelser for folk i alle aldre. Søndagstogene som kjøres om sommeren er med som en basis i filmen.

Variert innhold

Blant filmens hovedpunkter vises storgodstoget som ble kjørt med to damplokomotiver og 22 gamle godsvogner i 2011. Dette var et helt spesielt tog som det er brukt mange ressurser på å få satt opp. For de som har arbeidet med restaurering av gamle godsvogner i snart 30 år, var det en stor glede å se dette materiellet i drift.

Filmen har også glimt fra Krøderbanens nærmeste samarbeidspartnere som Villa Fridheim, Kryllingen og Westernbyen Deadwood City. I tillegg vises opptak fra banens jernbaneverksted på Kløftefoss, fra dugnadsarbeid på sporet og telefon- og telegraflinje, samt opptak fra den årlige vegetasjonsryddingen om høsten. Filmen har en lengde på 67 minutter.

Støtte fra næringslivet

– Krøderbanen har fått meget god respons fra lokalt næringsliv, Modum kommune, Krødsherad kommune og Krøderbanens Venneforening om å være sponsorer. Dette setter vi stor pris på, sier regissør og prosjektleder Dagfinn Lunner.

Lunner har 30 års fartstid på Krøderbanen. Produsent har vært Mediaspace produksjon ved Kurt Gaasø.

Filmen er nå ferdig, og lørdag ettermiddag inviteres det til premiere på Krøderen stasjon. Forut for premieren vil det bli en enkel servering.