Gå til sidens hovedinnhold

Hygget seg i sommervarmen

Artikkelen er over 9 år gammel

Noen få trosset både fotballkamp og Melodi Grand Prix.

Stemningen er på topp på uteområdet hos Onkel Thor før populære Luxus Leverpostei går på scenen. Gruppen har tiltrukket seg både yngre og godt voksne mennesker.

To av dem som venter på at musikken skal starte er Sondre Øen og Sindre Halland.

– Dette er barndomsdrømmen. Jeg kjenner den musikken godt. Det er moro at de kommer hit til Vestfossen, av alle steder, sier Sondre.

Han forteller at det er første gangen han er på Onkel Thor og synes det er veldig hyggelig å være her på en så fin sommerkveld.

– Jeg har heller ikke vært her før, men jeg har møtt Luksus leverpostei tidligere, innskyter Sindre og synes de har fått en god start på en fin kveld.

Tina Jacobsen og Gro Anette Østensen er søstre og forteller at de egentlig kommer fra Bamble, men har sin mor boende i Vestfossen. De forteller at dette er musikk som de husker igjen fra deres egen tidlige ungdomstid.

– Dette er minner fra da vi var 15-16 år, sier Gro Anette.

Lite og intimt

Dette er årets første utekonsert for de to jentenes del. De synes stedet er veldig koselig.

– Det er så lite og intimt her. Vi har vært her og spist tidligere, men vi har aldri før vært her på konsert, sier hun.

Medinnehaver og daglig leder av Onkel Thor, Jan Kristensen, er likevel ikke helt fornøyd med kvelden ettersom arrangementet kolliderte både med melodi grand prix og landskamp i fotball mellom Norge og England.

Uten det tror han det ville ha kommet mange flere på et arrangement som dette.

– Dette ble litt feil dato og så kommer Plumbo neste helg. Jeg tar fullt og helt skylden for det, sier han og konstaterer likevel at de 40-50 som er til stede, hygger seg og har en koselig kveld.

Viktig med spredning

Han ser at akkurat dette bandet evner å samle flere aldersgrupper, både ungdom og godt voksne mennesker. God spredning er ifølge ham viktig.

– Da blir det alltid veldig bra, aldri noe trøbbel og tull, sier han.

Luxus leverpostei kommer fra Kvinesdal i Vest-Agder og ga ut sin første single i 1996 og har markert seg både med en del provoserende titler og ditto kostymer. På Onkel Thor entret de scenen blant annet iført pampers.