Gå til sidens hovedinnhold

Hele salen rocket

Artikkelen er over 8 år gammel

En fullsatt sal i Modum kulturhus kvitterte med stående trampeklapp etter Vinterkonserten torsdag kveld.

Både før og etter konserten skrøt mange av hvilke sang- og musikkrefter som finnes lokalt.

Mange hadde pyntet seg til det de visste ville bli en festkonsert. Flere tilhørere rakte hånden i været på spørsmål om de har vært på samtlige konserter.

Kinderegg

Konferansier Anne Kat Håskjold åpnet med at Vinterkonserten 2013 var den femte i rekken, og at antall tilhørere øker for hvert år. I år deltok 15 artister.

- Jeg vil sitere en venns uttrykk om «å lage en god dag». Det skal vi gjøre sammen, sa Håskjold.

Hun trengte ikke å be publikum om å gi engasjement og glede tilbake til de på scenen. Applausen satt løst.

Scenen var hjemmekoselig pyntet. Det ble en intimkonsert i særklasse. Før og etter konserten falt det mange replikker om at flere gledet seg, særlig til å høre de vakre stemmene til Lena Grøtterud og Steff Nevers. Uten tvil var de publikumsfavoritter.

Glede og blå toner

– Så godt det er å se deg, sang Lena Grøtterud, vokalist i Hagelangs. Inger Hagerup sine dikt utgjør en viktig del av Hagelangs sitt repertoar. Runar Wam og Janos Piros skriver også egne låter. På repertoaret sto sanger som gledet og løftet, men også blå toner.

Runar Wam høstet stor applaus for sin norske oversettelse av Uriah Heeps låt «Rain».

Ole Ask, med den store stemmen og tonestøtte fra proffe musikere, jobber nå med utgivelse av sitt niende album. Publikum klappet takten til «Still falling in love».

Mange gledet seg særlig til å høre den internasjonalt kjente countryartisten Steff Nevers. Han er oppvokst i Geithus, men opptrådte for første gang i Modum kulturhus.

Både i 2009 og 2010 var han nominert til Spellemannsprisen for albumet «Closest to my heart» som solgte til gullplate.

Godt ry som artist har også den norsk-amerikanske sangeren og musikeren Karen Jo Fields. Hun har samarbeidet med flere norske artister. Under konserten var hun gjestevokalist sammen med bandet Lassen.

– Så gledelig at det er så mange i salen, sa Tom Lassen Havnsund, ildsjelen bak Vinterkonserten. I vintermørket og kulda varmet han, og hans dyktige musikere, publikum med sine egne låter.

– Det er over tusen ting som alltid gjør meg glad, sang han.

På Facebook hadde publikum stemt på hvilke låter de ville ha i avslutningsnummeret. Hele salen sang med på kjente hits av Creedence Clearwater Revivals «Rolling», og de takket for en strålende konsert med stående applaus og tilrop.