Gå til sidens hovedinnhold

Grøssende gøy

Artikkelen er over 6 år gammel

En tvilsom kirurg og en uheldig pasient var noe av det som møtte barna på grøsserkvelden. Deltakerne selv var fulle av skrekkblandet fryd.

in

Det å spille gal kirurg og uheldig pasient ble et morsomt avbrekk for Monica Skogly og Alexandra Morg som til vanlig jobber på biblioteket og som lærer. De var blant de frivillige som deltok på grøsserkvelden til Modum Bibliotek torsdag kveld. – Det er helt strålende å få skremme litt, og barna blir så redde, ler de to.

Det var ingen tvil om at grøsserkvelden var en stor suksess både for deltakere og frivillige. De fleste forestillingene var utsolgt flere dager i forveien. Enkelte måtte derfor skuffet snu i døren.

– Kjempe skummelt

– Vi har vært her to ganger før, og det var kjempe skummelt, jeg tror faktisk det blir enda verre i år, sier Ingrid Roness, som hadde med seg venninnene Johanna Sofie Longfjeld, Tuva Bratvold Fossen og Nora Østby. De var veldig spente der de ventet nervøst på å komme i gang.

– Det ekleste er egentlig om noen drar i oss, eller tar tak i beina våre, finser de fire.

Bekmørkt

Da de ulike gruppene satte i gang, måtte alle gå pent etter hverandre, med hendene på skuldrene til den foran. Ellers kunne en risikere å bli borte nede i de mørke gangene på kulturhuset. Når man dukket ned i mørket var det røyk og flust med både lyd og lyseffekter. Bak ethvert hjørne sto det ulike skapninger og lusket på dem som var tøffe nok.

Firerbanden med Ingrid, Johanna, Tuva og Nora kunne

etter endt tur bekrefte: – Det var skikkelig skummelt og det ble en god del hyling.

Mer enn fornøyd

Arrangementet i kulturhuset arrangeres av biblioteket, og bibliotekleder Elin Maribo Hovde var mer enn fornøyd.

– Det er en utrolig morsom kveld, bare det å se spenningen som kribler i de som møter opp, er nok for oss, sier Hovde.

Selv om grøsserkvelden arrangeres av biblioteket, er det mange frivillige som er i sving. Både Modum revy- og teaterlag og andre stilte opp i fullt kostyme og var riktig giret opp for anledningen.

Kommentarer til denne saken