Gå til sidens hovedinnhold

Gledelige kinotall

Artikkelen er over 9 år gammel

4 000 flere så kino i Modum i 2011 enn i 2010. Tallene så langt i år peker videre opp.

Kinoen i Modum kulturhus ser ut til å ha fått en oppsving. Etter et noe labert 2010, endte fjoråret opp som ett av de beste kinoårene siden bygdekinoene ble samlet i kulturhuset.

En ny ”bestefilm” ble også registrert i løpet av fjoråret. Blåfjell 2, som delvis er spilt inn i Koboltgruvene, ble sett av totalt 1 881 personer. Dermed gikk den forbi Elling, som hadde kinoens forrige bestenotering.

– Vi ser at kontinuitet er viktig. Det å ha faste kinodager mener vi har bidratt til at flere ser kino i Modum, sier Øyvind Christensen som er leder Modum kulturhus og kino.

Fortsetter oppover

Men det var ikke bare i fjor det gikk bra for den lokale kinoen. Tallene så langt i år viser nemlig at det er enda flere som har sett kino i Modum så langt i år enn det var på samme tid i fjor.

– Vi har en oppgang på 12 prosent. Det vil si 319 flere besøkende, og totalt ligger tallet så langt i år på 2 823 besøkende, sier Christensen.

Med premiere på flere storfilmer i løpet av året bør det derfor ligge godt til rette for nok et godt år for Modum kino.

Onsdag var det premiere på Sacha Baron Cohens nye film ”The Dictator”. Cohen er fra før kjent for sine filmer Borat og Bruno. Denne trakk ikke like mange besøkende som fjorårets premiere på Pirates of Carabbean samme helg, og dermed gikk besøkstallene prosentvis ned fra tidligere i uka for kinoen.

– Det er en konstant endring. Nå gleder vi oss til Men in Black premiere 25. mai, samt filmer som Istid 4, Spiderman, ny Batman film, James Bond og Hobbitten for å nevne noen, sier Christensen.

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor han gleder seg til nettopp disse filmene, hvor forgjengerne har vært store kassasuksesser i flere omganger. James Bond filmen som har navn ”Skyfall” er den 23. filmen i rekken, og kommer ut 50 år etter ”Dr. No” som var den første.

Vanskelig ballansegang

Kinosjef Christensen mener altså at kontinuitet er viktig, og er glad onsdag og søndag har blitt faste kinodager i Modum. Likevel er det nettopp dette som er den store utfordringen ved kulturhuset.

– Det har de siste årene vært mange som har ønsket arrangementer i kulturhuset, noe som er veldig gledelig. Problemet er at det beslaglegger mange gode kinodager. Ett eksempel er revy over 14 dager i november, som kanskje er den beste kinoperioden. Riksteatret tar også noen kinodager, men den type problemstillinger må vi leve med. Mangfoldet er viktigere enn høyt kinobesøk alene, så prøver vi å verne om kinodagene så godt vi kan, sier han.