(Nettavisen)

Til tross for at artist Kurt Nilsen (44) uttalte i et intervju med Dagbladet i juli at han ikke hadde noen planer om å forlate Bergen, ser det nå ut til at den 44 år gamle bergenseren har gitt etter.

Les også: Kurt Nilsen er blitt bestefar

Omtrent tre måneder etter at Nilsen og kjæresten Oda Rivrud (33) solgte villaen sin i Bergen, har nemlig paret kjøpt seg et nytt drømmehjem.

Denne gang i Lier, cirka fire mil utenfor Oslo, der kjæresten Rivrud kommer fra.

Kjøpte under prisantydning

Ifølge innsynsdokumenter som Nettavisen sitter på måtte den tidligere «Idol»-vinneren bla opp 11,7 millioner kroner for den 513 kvadratmeter store boligen som ligger på en 3,3 mål stor tomt.

Nilsen skal derimot ha fått mye for pengene.

Ifølge Finn-annonsen var boligen, som inneholder alt fra et eget trimrom til en vinkjeller, prisantydet til 12,9 millioner kroner med en totalpris på 13,2 millioner kroner. Nilsen har dermed kapret eiendommen for over én millioner under takst.

Eiendommen ligger skjermet med en utsikt over Drammensfjorden. Ifølge eiendomsmegleren av salget, Geir Storli, er dette en stor, flott eiendom og slike eiendommer kommer sjeldent for salg.

– Det blir derfor vanskelig å sammenlikne med andre salg i området, sier Storli til Nettavisen som ikke ønsker å kommentere salget utover det.

Ifølge Lierposten har Nilsen flyttet inn i boligen allerede. Til Nettavisen kan manageren til Kurt Nilsen, Thomas Haugom, fortelle at Nilsen trives godt.

– Kurt trives i Lier, og utover det har vi ingen kommentar, skriver Haugom i en e-post til Nettavisen.

Solgt med milliongevinst

Det var som nevnt i juli at Nilsen og Rivrud solgte den store villaen i Bergen med både hage og badebasseng.

Villaen ble først lagt ut i våres med en prisantydning på 8,9 millioner, ifølge Bergens Tidende, og ble til slutt solgt for 11,9 millioner kroner. Artisten satt dermed igjen med gevinst på tre millioner kroner etter salget.

Les også: Kurt Nilsen fikk koronastøtte - tjente 3,5 millioner

– Det må jo bety at jeg gjorde et godt stykke arbeid, uttalte Kurt Nilsen til avisen den gang.

Nilsen brukte nemlig store deler av koronapandemien på å pusse opp millionvillaen i Bergen. Til Bergens Tidende fortalte Nilsen at det hele tiden var planen å selge eiendommen.

– Jeg kjøpte det rett før koronaen. Da Norge først stengte ned, fant jeg ut at jeg kunne pusse det opp skikkelig. Det var jo ikke annet å gjøre. Men jeg visste fort at det ikke var der jeg ville være resten av livet, sa artisten til avisen.

I 2013 skapte Nilsen også overskrifter med salg av eiendom. Den gang for salget av den mye omtalte gitarhytta, som han solgte til seg selv.