DRAMMEN: De ti pensjonistene har nå flyttet inn på en feriekoloni på Filtvet, hvor de bor sammen, og deltar i forskjellige fysiske og utfordrende konkurranser.

Resultatet kommer på TV gjennom åtte uker, der en av de ti deltakere står igjen som «Norges sprekeste» og kan motta heder og ære.

Programleder Erik Solbakken kommer med en aldri så liten advarsel for de som tror dette blir «trim for eldre»:

– Disse eldre deltakerne er mye sprekere enn deg og meg, og vi kommer til å bli utrolig imponert over hvor godt det går an å holde seg i alder fra 68, helt opp mot 77 år, mener han.

– Skrekkblandet fryd

Og det er ingenting i veien med konkurranseinstinktet til deltakerne.

– De kommer til å vise at de er utholdende, de er sterke, de er spretne og ikke minst at de har utrolig mye energi. De har et sterkt konkurranseinstinkt, så det bli veldig spennende å se hvor langt de er villig til å gå for å bli «Norges sprekeste», sier Solbakken i en pressemelding fra TV2.

Blant de ti deltakerne finner vi Linda Verde (72) fra Drammen. Hun er tidligere fylkesrådmann i Buskerud, og har drevet med orienteringsløp i mange år og kan vise til både NM-medaljer og kongepokaler.

– Jeg har alltid drevet med orienteringsløp, men jeg tok virkelig opp treningen igjen da jeg fylte 66 år, akkurat som Wenche Myhre synger: Når man blir 66.

– Jeg er veldig ordentlig og saklig, så nå skal jeg være litt rampete og bli med på dette eventyret, med litt skrekkblandet fryd. Det er bedre å tørre å si ja til noe og tøye grensene litt enn å angre i ettertid, sier Linda.

Linda trener mye med orienteringsløp, men driver også med jogging og ski.

– Alder ingen hindring

TV 2 håper serien vil bidra til at folk i alle aldre kan bli inspirert til å holde seg i form.

– «Norges sprekeste» er en ny realityserie der deltakerne kanskje er bitte litt eldre enn det du vanligvis ser på TV. Gjennom sommeren skal ti deltakere ut i morsomme konkurranser med massevis av humør, styrke og selvironi i kampen om å bli Norges sprekeste, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2.

– Disse aktive eldre deltakere beviser at alder er ikke noen hindring for å holde seg i form og at konkurranseinstinktet aldri går ut på dato. Forhåpentligvis vil serien inspirere oss alle, uavhengig av alder, til å holde oss aktive, sier hun.

«Norges sprekeste» har premiere er 27. juni.

Splittelse i Høyre: Ikke enige om ordførerkandidat

Slik blir den nye stasjonen: – Vil drepe arkitekturen