Slipp de urolige gutta fram

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I disse dager pågår diskusjonen om vi skal tillate en endurobane på Vestre Spone. Hadde det vært de samme innvendingene hvis det var en fotballbane eller en idrettshall som skulle ligge der?

Vi er nødt til å skape et helhetlig tilbud for alle bygdas innbyggere. Det betyr at vi også skal legge til rette for dem som driver med motorsport, ikke bare de som driver med fotball eller langrenn. Jeg vil også sette spørsmålet om endurobanen i et større perspektiv:

Hvem er det som sliter mest på skolen? Jo, det er guttene, de som kan ha utmerkede praktiske ferdigheter, men allikevel bli stemplet som «idioter» grunnet manglende prestasjoner i en teoribasert skole. Allikevel så er det slik at ved hver eneste forandring i læreplanen, budsjettet osv., så er det de praktiske fagene som blir prioritert bort. For å sette det i perspektiv: Jeg gikk på barneskolen i sju år, og jeg hadde til sammen tre timer sløyd. I dag er sløydrommet på Stalsberg borte.


Hvorfor skal det å bruke hjernen til å skape noe bli sett på som smart, mens å bruke hjernen til å skape noe med hendene «bare» er praktisk?

Jeg ønsker at vi skal ha et kultur- og idrettstilbud i bygda som inkluderer alle. Også ønsker jeg meg at folk leser seg opp på sakene før de gjør seg opp en mening, slik som for eksempel forskjellen mellom Motocross og Enduro.

Så får vi se om resten av kommunestyret er enig med meg.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken