Gå til sidens hovedinnhold

Langrennstrener Nossum avga positiv koronatest – Fossesholm i karantene

Artikkelen er over 1 år gammel

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum testet positivt på koronaviruset ved ankomst til verdenscupåpningen i Finland onsdag.

(Drammens Tidende)

Det bekrefter Norges Skiforbund i en pressemelding torsdag morgen.

Den positive virustesten ble avgitt på arrangørens test ved i Finland onsdag ettermiddag.

«Vi venter på svar på kontrollprøve, og svaret på denne prøven kommer trolig i løpet av formiddagen. Nossum har ingen symptomer», skriver Norges Skiforbund.

– Det avgjørende nå er å vente på resultatet av den neste testen. Vi ønsker ikke å spekulere på konsekvenser på nåværende tidspunkt, sier skiforbundets kommunikasjonssjef Espen Graff til NTB.

Ingen andre positive

Videre opplyses det i pressemeldingen at ingen andre tilknyttet langrennslandslaget har testet positivt, men medisinsk ansvarlig Øystein Andersen har besluttet å utvide nærkontaktomfanget utover pålegget fra finske myndigheter.

Les også

Tiril (22) gikk skikkelig på trynet på rulleski: – Det er et blurry minne

Det siste betyr at karantene gjelder for alle utøvere og støtteapparat. Unntaket er tre personer i støtteapparatet som ankom Finland i bil.

– Vårt fokus er å få best mulig oversikt over situasjonen og mulige konsekvenser av den positive prøven. Vi følger alle gjeldende retningslinjer etter det som har skjedd, og vi forholder oss til finske myndigheter, sier landslagslege Øystein Andersen.

De norske utøverne i hopp og kombinert er ikke berørt og følger planlagt program i Ruka.

Strengt regime

Det er lagt opp til et svært strengt smittevernregime rundt langrennsløperne under verdenscupåpningen i Finland. Besøksforbud og mat på døra er blant grepene.

Langrennssjef Espen Bjervig sa onsdag til NTB at det er spenning rundt dagene som venter.

– Dette blir vår premieretur, og det er ingen tvil om at det er knyttet spenning til hvordan dette skal gå. Siden vi har en stor tropp, vil det bli krevende. Nå gjør vi et forsøk, krysser fingrene og ser hvordan det fungerer, sa han.

Oppholdet i Ruka vil bli grundig evaluert i etterkant. Det er ikke gitt at Norges Skiforbund sender løpere til hvert verdenscuprenn i vinter.

– Vi må belage oss på at ingenting er konstant, sa Bjervig onsdag.

I Ruka blir løperne fordelt i leiligheter, og der skal de oppholde seg så lenge de ikke trener, smører ski eller går konkurranser. En rekke andre er også tatt.

Sverige fikk nei

Konsekvensene av Nossums positive virustest er inntil videre ikke klare. Finske helsemyndigheter vil ha en avgjørende stemme i saken dersom også prøve nummer to er positiv.

I forbindelse med verdenscuprennene i alpint i finske Levi sist helg havnet det svenske kvinnelandslaget i karantene som følge av påvist koronasmitte hos en lagleder. Svenskene håpet likevel å stille utøverne til start, men finske myndigheter sa nei.

– De har tatt beslutningen basert på et forsiktighetsprinsipp, sa Sveriges alpinsjef Tommy Eliasson til SVT.

Kommentarer til denne saken