Fra kontorvinduet i Vikersund ser jeg ut på en nesten knallblå himmel. Det er kun noen små «ulldotter» som ligger i ro uten å gjøre noen fortred. Rundt om på arbeidsplassene begynner helgefølelsen å komme sigende på. Snart kan fredagsfreden senke seg. Det blir kosemat og noe ekstra godt i glasset. Den deilige fredagsfølelsen er følelsen av frihet. Selv de som er pensjonister og egentlig har «helg» hele uken, gleder seg til fredag. Det er noe veldig spesielt med disse fredagene. De som nå kan se fram mot en solfylt helg kan sikkert være med å sende en hyggelig tanke til de som skal jobbe denne helgen. Samfunnet trenger noen til å olje maskineriet når vi andre setter oss selv på lading.

Værutsiktene er gode og lediggang er ikke automatisk roten til alt ondt. Derfor er det en klar oppfordring; finn deg en stol og sett deg i en lun krok der solen slipper til. Lukk øynene og kjenn at solen varmer. Hjemme hos meg har vi hatt en liten samtale tidligere denne uken om det er vår eller fortsatt vinter. På tirsdag mente jeg at det fortsatt var vinter. Nå har jeg endret mening og er enig i at det nå er vår. For oss som bruker vinteren på å drømme oss fram til våren er dette en fantastisk tid. Snart vil den siste snøen bli til vann og det vil atter bli grønt. Ting våkner til liv igjen og vi føler oss med ett mer levende.

En helg går veldig fort. Fredag – på vei hjem fra jobb – kan mandagen virke fjern, men helgen er et dyr som også spiser timer. Jo, eldre vi blir jo mer ser vi hvor viktig tiden er. For mange av oss er det ikke pengene som hindrer oss i å sette våre drømmer ut i livet. Det er tiden som er for knapp. Derfor må tid brukes godt. Tid er et knapphetsgode uten renter som legges til saldoen. «Gjør mer av det du elsker» er en oppfordring. Det er ingen ting å vente med. Denne helgen kan du faktisk gjøre mer av det du elsker - trolig med veldig god samvittighet også.

Godt helg.