Alle har hørt om den forferdelige krigen som er i Ukrania.

For å vise ukraniske folk støtte, er det mange som hang opp det ukrainske flagget i både flaggstenger, på husvegger og andre steder. Noe som selvfølgelig er fint.

Men det som jeg syntes blir for mye og veldig rart, er at nå mener 17. mai-komiteen i Oslo og politiske partier at vi skal bruke blå og gule flagg også på Norges bursdag. Det blir feil!

Akkurat der syntes jeg de går langt over streken, ved å ikke skille på hvilket land som er i krig og ikke.

Vi fikk en grunnlov i 1814 som ble vår nasjonaldag. Under krigen i 1940 brukte vi ikke flagget fordi landet var okkupert av Nazi-tyskland. De to siste årene har vi ikke fått feiret nasjonaldagen på vanlig vis, på grunn av pandemien. Men endelig når 2022 kom og koronasmitten gikk ned og vi endelig kan feire normal nasjonaldag, begynner politikerne å oppfordre det norske folk til å bære andre lands flagg på Norges nasjonaldag.

Det blir for latterlig. Vi fikk flagget vårt for en grunn. Ja, det sikkert bare godt ment, men det er feil. Vi har det ukrainske flagget oppe når som helst. Men kan vi ikke bare la det norske flagget få skinne på vår nasjonaldag. Jeg ser ikke andre land som gjør det samme, så hvorfor må vi skille oss så mye ut hele tiden.

Alle land eller ingen land!

Min konklusjon: JA det norske flagget skal få skinne på våres nasjonaldag som det har gjort alle år!