DRAMMENSDISTRIKTET: Da nattas operasjonsleder i Sørøst politidistrikt avga rapport til påtroppende operasjonsleder, Trond Egil Groth, fikk sistnevnte beskjed om at det hadde vært en rolig natt i drammensdistriktet.

Da Groth gikk over loggen, viste det seg at politiet likevel hadde hatt litt av hvert å bryne seg på.

Klokka 01.10 fikk politiet inn en melding om ei jente på Bragernes som gikk rundt i bare trusa og et korsett på torget.

– Patruljen var rett i nærheten. Kvinnen i 30-åra fra eikerbygdene ble tatt hånd om av venner og ble kjørt hjem, og var fornøyd med det, sier Groth.

Ifølge ham gikk kvinnen sikkert i trusa av en grunn som ikke har kommet med i loggen.

– Men hun virka ikke skadet eller noe, legger operasjonslederen til.

Sov på bensinstasjon i truse og jakke

Kvinnen i 30-åra fra eikerbygdene var ikke den eneste som gikk rundt i undertøyet i natt. Klokka 04.15 fikk politiet melding fra en bensinstasjon på Langebru i Hokksund.

– Der var det en person som hadde satt seg ned inne på bensinstasjonen, kun iført en boxershorts og en jakke. Ikke noen bukse. De som jobbet på stasjonen fikk ikke liv i ham.

Politiet fikk vekket den lokale mannen i 20-åra, som kom seg til hektene og gikk fra stedet for egen maskin.

MELLOM

I tillegg til å hjelpe folk uten klær, har politiet rykket ut på flere ordensforstyrrelser. Klokka 01.35 var en mann i 30-åra fra Romerike ugrei utenfor utestedet Z på Bragernes.

– Han hadde prøvd å slå til en dørvakt. Da vi kom fram framsto han som overstadig berusa og kranglete. Han tok ikke hint fra verken politi eller dørvakter, og da ender man opp et visst sted. Det var mye unødvendig som kunne vært unngått om han kunne ta noen hint, sier Groth om mannen som lørdag morgen vil våkne opp i arresten.

Klokka 02.00 rykket politiet ut til en bolig på Åskollen, etter melding om høy musikk.

– Det var litt på overtid. Vedkommende som ringte oss forsøkte å snakke med den som spilte høy musikk, men musikken var så høy at det var umulig å få kontakt. 15 minutter senere hadde politiet avslutta festen.

Fikk panikk etter kroppskontakt med dørvakter

Klokka 02.50 oppdaget en patrulje en kar fra Eiker i begynnelsen av 20-åra som løp nedover Øvre Strandgate. Ifølge Groth ble patruljen nysgjerrige på hvorfor, og fikk stoppet mannen for en prat.

– Han fortalte at han hadde vært litt i kranglemodus med noen av dørvaktene på Heidis.

Politiet kjørte bort til utestedet der de fikk vite at det ikke hadde vært noe nevneverdig med bråk. Eikermannen skal ha forklart til politiet at det hadde vært noe kroppskontakt med vaktene, da vedkommende fikk panikk og løp fra stedet.

– Noe mer enn dette skjedde ikke, og vaktene ville ikke anmelde. Han oppførte seg veldig fint mot politiet og tok hintet da han ble bortvist. Ting kan skje på byen, men det er alltid en fordel når folk henter seg inn igjen, forteller Groth.

Gikk på E18

Klokka 03.10 fant politiet en mann i 20-åra fra Romerike sovende på fortauet i Amtmand Bloms gate.

– Patruljen vekket ham, og han fortalte at han hadde et hotellrom på Scandic. Patruljen kjørte ham dit.

Klokka 04.30 fikk politiet melding fra Vegtrafikksentralen om en person til fots i Kleivenetunnelen på E18.

– Det er et lite egnet sted å gå – når som helst på døgnet. Vi kjørte dit og plukket opp en mann i 20-åra fra Holmestrand. Han hadde vært i mindre trøbbel med kjæresten, men ting roet seg da han kom tilbake til Bangeløkka, og han ble med kjæresten hjem, sier Groth.

Klokka 05.00 rykket politiet ut til nok en litt vel sein fest. Denne gangen gikk turen til Carl Stenseths vei i Krokstadelva, der en mann i 50-åra hadde nachspiel.

– Det var veldig på overtid. Det ble en pekefinger og muntlig advarsel, og denne voksne personen avsluttet festen «prompte».

Bråk på togstasjonen

Like før nattens patruljer fikk dra hjem og sove, klokka 07.00, rykket politiet ut til Drammen stasjon etter melding om tumulter. På stedet fant de to personer, begge kjenninger av politiet fra tidligere, fra Tønsberg.

De to skal ha satt seg på feil tog, og da de skulle bytte tog ble det litt tumulter dem i mellom. Tumultene skal ha oppsto da en av partene skal ha forsøkt å krysse sporet ved perrongen, og den andre forsøkte å hindre dette.