Høsten 2022 var også tilbake til før pandemi for kulturhus og kino sin del, med godt besøk. Første halvdel av 2022 var fremdeles preget av korona.

Men nå er vårprogrammet klar, og leder for kulturhus og kino, Øyvind Christensen håper tilbudene skal bli godt mottatt av publikum.

Det starter friskt, for i samarbeid med Standup Norge er det satt sammen et spennende program denne våren. Først ut er standupkveld med Jonna Støme, Vidar Hodnekvam og Sandra Spjelkavik.

– Hold av 26. januar til Standup av ypperste klasse, lyder oppfordringen fra Christensen.

M&M&M: Maria, Martha og Marlene kommer med sitt show i februar. I mars er det ny standupkveld med Bjørn Henning Ødegaard, Jørgen EP og Rasmus Wold. I april er det Standupshow med Christer Torjussen: MidtlivsChrister.

– Det blir med andre ord Standup hver måned som vi håper mange vil hygge seg med, sier kultur og kino-lederen.

True crime

Han forteller at det også blir et spennende foredrag med en av Norges fremste gravejournalister, Bjørn Olav Jahr. 2. februar skal Jahr fortelle om hvordan han utfordrer etablerte sannheter – og om hvorfor det er så viktig. Jahr er journalist, forfatter og dokumentarist. Han har skrevet bøkene om Baneheia-saken, Tengs-saken, og laget Norges første «true crime»-serie om sistnevnte sak vist på TV2 (2018).

– Denne sjangeren har kommet for å bli og Bjørn Olav Jahr er Norges beste formidler av den. Det blir en innledning i biblioteket om true crime som sjanger med kaffe og kake, frister Øyvind Christensen.

Men han har mer på lager utover våren.

– Riksteater, Modumrevyen, eksperimentshow med selveste Selda for barn og konsert med Kari Bremnes i tillegg til Øystein Sunde gjør at vi gleder oss til denne våren.