Oktoberfest og ølbryggerkonkurranse i hopphallen

13. OKTOBER: Da er det atter klart for Oktoberfest og ølbryggerkonkurranse i hoppsenteret. Bildet er fra 2016.

13. OKTOBER: Da er det atter klart for Oktoberfest og ølbryggerkonkurranse i hoppsenteret. Bildet er fra 2016. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag 13. oktober gjentas suksessen med oktoberfest og ølbryggerkonkurranse i hoppsenteret.

DEL

- Arrangementet blir bare bedre og bedre for hvert år og i fjor var det en skikkelig stigning i programmet, sier Tone Kjemperud Kristiansen i hoppsenteret.

Opplegget er todelt: Det ene er konkurransen blant lokale mikrobryggerier, der det blir konkurrert i «lyst» og «mørkt» øl. Der er det lokal ølekspert Birger Marius Kristiansen som står for den praktiske gjennomføringen, sammen med Bygdeposten. Det andre er selve oktoberfesten.

Heder og ære

Opplegget er tredelt denne dagen. På ettermiddag og tidlig kveld blir det ølfestival der representanter for flere bryggerier vil være til stede med sitt sortement. Samtidig arrangeres ølbryggerkonkurransen, der det konkurreres de litt vide klassene «lyst øl» og «mørkt øl.» Der kan mikrobryggerier som har ølbrygging som hobby melde seg på, levere varene og få dem vurdert av en jury som både består av lokale ølentusiaster ispedd litt mer faglig tyngde fra profesjonelle ølsmakere. På den måten får man både det litt folkelige og det litt mer faglige tilsnittet på vurderingene.

- Det er mange som har ølbrygging som hobby lokalt i vårt område og det er derfor hyggelig at de kan møtes til dyst og få sine produkter vurdert, sier Birger Marius Kristiansen. Han driver Vikerkleiva AS som har funnet en nisje innen blant annet import av øl.

I fjor var det Åmot Nano-bryggeri som gikk av med seieren i klassen «lyst øl» med bygget «Lovlig blond», mens det var gjengen fra Brekkebrygg som tok både andre og tredjeplass i den klassen med «Brekke IPA» og «Happy Østmodum.» I klassen «mørkt øl» var det Humlebryggeriet som hadde tryllet fram «Peanuts Chocolate Cake Stout» som fikk juryen til virkelig å ta fram superlativene. Andreplassen gikk her til Two Tumbs brewery med «Muddy Magpie», mens tredjeeplassen gikk til Askladden Bryggeri med «Milk Stout Nitro.»

- Som lokalavis er det hyggelig å kunne være bidragsyter for noen som legger så mye engasjement og følelser i hobbyen sin som ølbryggere. Dette er folk som er mer opptatt av drikke kvalitet enn å drikke mye, sier redaktør Knut Bråthen.

Vin og mat

Nytt av året er at Mat fra Kunstnerdalen vil være med. Det har vært et ønske fra arrangøren å utvide konseptet til å favne bredere og der stikkordet er nytelse for ganen.

- Nå får vi plass et matkonsept også og i tillegg vil vi også presentere et utvalg viner, sier Tone Kjemperud Kristiansen. Det har vært etterspurt av flere.

- Vårt mål er å utvikle dette konseptet til å favne stadig litt bredere, men der smaksopplvelsene skal stå i sentrum. Vi mener dette passer godt inn i konseptet vi har fulgt de siste årene, sier hun.

Fest på kvelden

Arrangementet heter Oktoberfest og det forplikter. Selv om det er langt fra Oktoberfesten hjemland Tyskland og spesielt Bayern, har dette fenomenet spredt seg ut over hele verden. Oktoberfest er en hyllest til det marken har gitt oss av overflod når avlingene var i hus for vinteren. I år er det kanskje litt tynt i «rekkene» ute på jordene, men dog.

- De som møter i tradisjonelle oktoberfestantrekk - lederhosen for herrene og dirndl for kvinnene - kommer gratis inn på festen, sier Tone Kjemperud Kristiansen. Hun minner også om at det vil bli mulig å bestille en Oktoberfestmeny for de som vil gjøre noe ekstra ut av dagen.

Send tekst og bilder «

Har du en god historie, eller opplevd noe spennende du vil dele med Bygdepostens lesere? Hjelp oss å dekke hele Midtfylket!

Artikkeltags