Fredag var det norgespremière på den nye Mission Impossible filmen, Rogue Nation, med Tom Cruise i hovedrollen. Filmen er spådd å bli en av høstens virkelige storfilmer på norske kinoer, men søndag ble det en trå start i Modum kulturhus.

Kun om lag 15 personer kjøpte billett for å se filmen.

– Det er vanskelig å si noe sikkert om hvorfor det er så få, men generelt er det ikke denne type filmer som trekker mest publikum til oss, sier kultursjef Per Aimar Carlsen.

Barn og voksne

Det er nemlig barnefilmer, samt filmer for et mer voksent publikum, som trekker mest publikum i Modum.

– Sånn har det alltid vært, men uten å ha de eksakte tallene foran meg er det noe merkelig at Mission Impossible ikke trekker mer, sier Carlsen.

Han trekker fram det fine været søndag, som en mulig årsak.

– Det er tross alt sommer. Dessuten er det typiske publikummet for denne filmen mindre avhengig av å se den lokalt, enn en barnefamilie som vil spare tid kontra å reise til Drammen, sier Carlsen.

Viktig tilbud

Hvert år trekker kinoforestillingen i Modum drøyt 10 000 mennesker til kulturhuset. Det gjør kinoen til et viktig kulturtilbud. Likevel understreker Carlsen viktigheten av å bruke tilbudet.

– Så langt i år ligger vi bak tallene fra i fjor. Vi håper filmene som nå er klare for Modum vil trekke opp tallene, men må vente i spenning for å se, sier han.

I toppklasse

Noen unnskyldning for å velge andre kinoer framfor kulturhuset i Vikersund er det vanskelig å finne. Kommunen har investert mye i utstyret, og er blant de beste i landet på bildekvalitet.

– Selv om vi er en lokal kino, kan vi ikke henge etter på det teknologiske. Vi har topp utstyr for gode bilder og kan gi en bra kinoopplevelse, sier Carlsen.