(Eikerbladet)

Hoenskatten og den hellige fossen er skrevet av Hokksund-kvinnen Kikke Øktedalen. I september skal stykket oppføres i Skriverparken – i form av vandreteater som blir en storsatsing man aldri tidligere har opplevd på Eiker. Fredag var første auditiondag til de 36 talerollene i stykket.

Totalt 100 hadde søkt. Av disse var det 60 profesjonelle fra store deler av landet.

LES OGSÅ: Nå starter jakten på skuespillere

Barn og ungdom

Første ute var de som vil bekle barne- og ungdomsrollene. De hadde valget mellom å framføre en monolog eller et lesestykke.

Dina Dias (17) framførte en monolog som ifølge henne selv «gikk ganske greit». Dina går på dramalinja på St. Hallvard i Lier og synes det er gøy og en utfordring å stå på scenen.

– Jeg vil bli skuespiller, fortalte hun til Eikerbladet.

Litt nervøs

– Jeg følte at det gikk veldig bra, selv om jeg var litt nervøs.

Det sa Selma Austdal Guneriussen (12) fra Hokksund etter endt audition. Hun framførte en monolog om en som skulle slå opp med telefonen.

 

Flere roller

Selma Lauritzen (11) har vært med i Juleskurken i Drammen, Hulenes hemmelighet i Kongsberg og Putti Putti Plot.

Hun syntes at den muntlige framføringen av en sangtekst om flyktningbarn gikk veldig bra.

Litt sjenert

Maria Brandshaug (12) hadde vært på audition til filmen Julekongen tidligere. – Dette var litt annerledes, og jeg er litt sjenert, men det gikk ganske greit. Maria framførte en egenskrevet tekst, noe som tydeligvis sjarmerte «juryen».

Om forholdsvis kort tid får hver enkelt beskjed om hvordan det gikk, og så starter prøvene. Det blir den virkelige eksamen for de 36 rolleinnehaverne. I tillegg er det behov for en rekke statister.

– Dette blir noe helt enestående, sier regissør og kunstnerisk leder for oppsetningen, Lene Johansen Kløvstad til Eikerbladet.

– Hele Skriverparken vil bli fylt av vikinger, og ettersom dette er et vandreteater vil for eksempel statistene være med å spille hele tiden. For tiden arbeider komponist Trond Nilsen med å skrive egen musikk til stykket, så jeg tror ikke noe lignende er blitt oppført i Buskerud tidligere.

 

Skatten

– Hoenskatten har bestandig fascinert meg, så da manuskonkurransen ble utlyst, følte jeg at den «var for meg».

Kikki Øktedalen brukte tre måneder på Research og tre måneder på å skrive. Resultatet ble Hoenskatten og den Hellige fossen – som altså gikk til topps i manustevlingen.

– Jeg skrev på rim selv om det ikke var noe krav. Da blir det på en måte komprimert, lettere å huske og også å skrive musikk til, sier Øktedalen, som interessert fulgte med på fredagens audition.