Gå til sidens hovedinnhold

Kryllinger; nå bør vi ta en pust i bakken i debatten om skolen

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Diskusjonen har pågått i årevis, men har blitt mer intens de siste månedene. Skolesaken i Krødsherad vekker ikke bare mange meninger, men også sterke følelser. Facebook og andre sosiale medier blir hyppig brukt for å lufte disse meningene og i den seinere tid har meninger om saken utviklet seg til personangrep, sarkasme og annet som ikke hører til i en god diskusjon.

Nå ber jeg, som varaordfører i Krødsherad kommune, om at vi alle tar en pust i bakken og tenker over hvordan vi skriver og snakker til hverandre. Jeg heier fram alle dere som ønsker å ytre dere og ha meninger om skolesaken. Et mangfold av meninger er helt fantastisk i en slik diskusjon. Personlig leser jeg så mange av kommentarene som mulig, både på Facebook og andre sosiale medier, og jeg leser dem med stor interesse.

Iblant ytrer også jeg mine meninger der, selv om jeg ofte sparer dem til kommunestyremøtene. Det jeg nå ber om, og håper at vi sammen som kryllinger kan få til, er at vi holder den framtidige diskusjonen saklig og unngår personangrep og følelsesladde usakligheter.

Ofte stiller jeg meg spørsmål som «hadde jeg turt å si dette direkte til personen jeg nå skriver til?» eller «kunne jeg sagt det jeg nå skriver foran barn og unge?», før jeg skriver det i kommentarfeltene. Vi er ofte «tøffere» foran en skjerm enn vi er i virkeligheten. Ta en pust i bakken før du trykker «send».

Noen ganger tar følelsene overhånd og saklige argumenter forsvinner i sarkasme eller overdrevne uttrykk. Jeg håper dere leste det jeg nå har skrevet med åpne, snille øyne og virkelig forstår at jeg kun ønsker en saklig og god diskusjon i tiden framover.

Jeg skal i alle fall love alle dere som velger å lese dette at mine argumenter skal være saklige i diskusjonene framover og jeg håper dere alle sammen kan love det samme. La oss diskutere oss fram til den best mulige skolen i Krødsherad på en saklig, åpen og ordentlig måte. Så gleder jeg meg til å lese flere interessante meninger i kommentarfeltene i ukene og månedene framover.

Kommentarer til denne saken