Gå til sidens hovedinnhold

Modum - mulighetenes område

Artikkelen er over 4 år gammel

Kronikk Dette er en kronikk, skrevet av en ekstern bidragsyter. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdninger.

Modum er godt plassert i Buskerud. Alle fire byene i fylket er innenfor en kjøreavstand med bil på 30-40 minutter. Området er stort, infrastrukturen er her, selv om den må forbedres.

Randsfjordbanen går gjennom kommunen. Dagens trasè for persontrafikken på Bergensbanen. Vi har R-35 fra Drammen til Hokksund, gjennom Modum til Hønefoss. Det er snaut halvannen time til flyplassene på Gardermoen og på Torp.

Vi har tomter for boliger og industri. Ja visst kan vi trenge flere, men vi har plass og vil få til det også. Vi har idrettsanlegg over hele kommunen. Fra små balløkker til kunstgress-baner, idrettspark, idrettshaller, svømmehall, flotte skimuligheter og tur-muligheter i åsene rundt i kommunen, Vikersundbakkene og skiskytteranlegget på Simostranda.

Vi har store og landskjente arbeidsgivere. Albert Hæhre og hans kompanjonger og samarbeidsfirmaer ser vi over hele Norge. Modum bad med alle knopp-skytinger er kjent i landet.

Alle vi som bor i Modum. Alle som har besøkt oss på en eller annen måte. De som har vært brukere av våre helsesenter, besøkt idrettsarenaer og arrangement, vært i kulturhusene i Vikersund og på Modum bad. Besøkt Blaafarveværket, kjørt Krøderbanen, benyttet Tyrifjorden. Fisket i elver og vann.

Fokuset for oss som er politikere og alle andre innbyggere i Modum bør være å framsnakke Modum. Snakke om, bekrefte, vise hva vi har. Men sier du kanskje, vi mangler da mye også her!

Ja visst har vi også utfordringer på flere områder. Men – er det det vi skal starte med når vi egentlig ønsker å vise og fortelle hva som er bra?

Kan vi for eksempel si at nå ser det ut til å bli både ny vei og jernbane til Hønefoss fra Oslo-området og noe om hvordan det kan bli et gode for oss?

Kan vi fortelle om alle fordelene vi ser ved å bo i Modum selv om vi eventuelt arbeider i andre kommuner?

Kan vi fokusere på muligheten i Modum for etableringer?

Kan vi skryte av skolene våre, gode resultat på nasjonale prøver, en flott videregående skole, tilbudene på Rosthaugs «landbruksskole»-del, AI?

Kan vi bli flinkere til å benytte vårt eget næringsliv, skape flere arbeidsplasser der fordi de lokale bedriftene får mer å gjøre?

Kan vi stå på mer i kommunen for å få til løsninger som er bærekraftige for oss som innbyggere på kort og lengre sikt?

Kan vi fortelle om frivilligheten, alt vi har av lag, foreninger, muligheter?

Kan vi ta med tilbudene som finnes også i Sigdal og Krødsherad av blant annet kultur og idrettsmuligheter?

Kan vi fremheve kvaliteter og muligheter i stedet for begrensninger?

Jeg tenker på:

  • rundkjøringen som er ferdigprosjektert ved Vikersund S, men som regjeringen med et pennestrøk stoppet. En veiløsning må komme nå.
  • at vi ser mot Ringerike for å benytte muligheten som kommer der.
  • Randsfjordbanen. Skinnegangen ligger der. Det er for få togstopp i dag, hva med denne banen etter Ringeriksbanen? Opprettholdes den? Hvilke muligheter ser vi på kort og lengre sikt? To tog i timen mellom Hønefoss og Hokksund?
  • to tog i timen mellom Drammen og Hokksund? Er det kapasitet i Drammen i dag til å ta imot flere tog, eller må vi se på andre løsninger?
  • busser mellom Hønefoss, om Modum til Drammen og Oslo t/r uten å bytte buss. Vise at vi her vil kjøre kollektivt om og når mulighetene er der.
  • at vi kan gå Modum på langs og gjerne på tvers. Følge en del av Drammenselvas bredd.
  • at vi har sammenhengene gangveimulighet fra Åmot til Vikersund
  • at vi kan bli mye bedre til å rose hverandres initiativ og innsats

 

Mange er gode Modumambassadører allerede. Enda flere kan blir det. Alle kan framsnakke.

Kommentarer til denne saken