De fremmøtte i Olberg kirke på Noresund, fikk seg en overraskelse under søndagens gudstjeneste, da vikarprest Kjell Bjørka avsluttet gudstjenesten med femte etappe av Tour of Norway.

Artig vri

Bjørka forteller at han valgte å gjøre en artig vri på gudstjenesten denne søndagen, da tidspunktet for sykkelrittet passet så godt overens med gudstjenesten.

–Det er viktig for kirken å være der folk er, smiler vikarpresten.

Han forteller om en ensidig positiv respons fra de fremmøtte i kirken.

Topp stemning

Teknisk sjef i Krødsherad kommune Inger Merete Bjerkerud, var strålende fornøyd med lokalbefolkningens oppmøte.

–Med cirka 500 personer i Noresund sentrum, i tillegg til mange både i Ørgenvika, Hamremoen, og ellers langs veien, har vi all grunn til å smile, mener Bjerkerud.

Det hun derimot ikke er fullt så imponert over, er næringslivets manglende respons. Kommunen hadde sendt oppfordring til et samlet næringsliv i bygda om å gripe muligheten for litt gratisreklame, men de fleste glimret med sitt fravær.

Teknisk sjef rettet derfor en stor takk til Arnfinn Stake hos Shell, som var en av de som valgte å respondere.

Artig å skape stemning

Arnfinn Stake syntes det var artig å bidra som stemnings-skaper når verdensstjerner innen sykkelsporten passerte gjennom Krødsherad.

–Det er ikke ofte noe så stort skjer i bygda, derfor byr vi på kaffe og vafler i dag, forteller Stake, som fikk god hjelp av sønnen Vetle.