Ordførersønn (19) kjøper gård til 10 mill.

Sønn av ordfører Olav Skinnes, snart 20 år gamle Ole Gunnar, søker konsesjon for gården Nordre Gren. Kjøpesummen er nesten 10 millioner kroner.

Sønn av ordfører Olav Skinnes, snart 20 år gamle Ole Gunnar, søker konsesjon for gården Nordre Gren. Kjøpesummen er nesten 10 millioner kroner. Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Vil satse på friluftsliv og turisme.

DEL

KRØDSHERAD: Sønnen til ordfører Olav Skinnes kjøper en gård for nær 10 millioner kroner. Friluftsliv og turisme er viktige elementer for eiendomshandelen.

Ole Gunnar Skinnes søker konsesjon på eiendommen Nordre Gren i Krødsherad. Forutsatt at konsesjon gis, vil handelen være gjeldende fra 1. januar 2009.

Kjøpesummen mellom Skinnes junior og selgeren, Per Ellef og Siri Ringnes, er avtalt til nærmere 10 millioner kroner.

Skog og strand

Eiendommen Nordre Gren ligger langs riksvei 7 mellom Noresund og Hamremoen. Eiendommen har hundre dekar dyrkbar jord og 5 200 dekar skog.

Eiendommen har rundt en kilometer strandlinje, og dagens eiere har drevet gården fra 1974. Nå selger Siri og Per Ellef Ringnes gården for å flytte til Drammen.

Eiendomshandelen vil gjelde fra nyttår forutsatt at det gis konsesjon til kjøper. Det myndighetene kan mene noe om, er om prisen på gården er forsvarlig.

- Ønsker gård

Kjøperen av Nordre Gren, Ole Gunnar Skinnes er for tiden i militære. Han fyller 20 i mai og sier dette om hvorfor han vil kjøpe:

- Jeg har vokst opp og alltid likt meg på gård. I og med at storesøstera mi, Live, skal ha slektsgården, så var jeg på utkikk etter noe. Jeg må si det kriblet litt i magen da jeg så på gården og skjønte at det kunne bli noe, sier unggutten, som etter endt tjeneste i militære vurderer å ta utdannelse på det som het Ås landbrukshøgskole.

Utvikle gården

Selv om landbruksnæringen skriker opp om lav lønnsomhet, hiver altså unggutten fra Krødsherad seg inn med full tyngde i gårdsdrift.

- Det er jo en del skog, og jeg ser muligheten av å utvikle gården, sier han. Han nevner beliggenheten mot fjorden med egen strandlinje på rundt en kilometer.

- Her håper jeg det kan utvikles muligheter innen fiske, krepsing, vannsport og lignende, sier han, og tar med at også de enorme skogsområdene gir mulighet for jakt og rekreasjon, ikke uvesentlige momenter når man snakker om mulighetene landbruket gis innen turismen.

Høy pris

Eiendomshandelen er naturlig nok et samtaleemne i Krødsherad. Ikke mange eiendommen er solgt for så høy pris, vi vet at Søndre Vassendrud i sin tid ble solgt til Frode Larsen for 14,5 millioner.

- Det er klart det er mye penger, sier kjøperens pappa, ordfører Olav Skinnes. Han sier han synes sønnen satser riktig, men mener utviklingsmulighetene tilsier at det er rett valg.

- Hvordan skaffes kjøpesummen?

- Vi har vel vurdert om vi også skal forsere et utbyggingsprosjekt ved Skinnesmoen. Der er det en godkjent plan for bygging av fritidsboliger som vil kunne gi verdifullt bidrag, svarer Olav Skinnes.

Artikkeltags