Gå til sidens hovedinnhold

Kongen av Mallorca har abdisert for å bli pandemi-ekspert

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Lørdagens demonstrasjon foran Stortinget: Deltakerne dømte koronarestriksjonene nord og ned. En av dem som kastet munnbindet på bålet var «Charter-Svein». Han har i mange år levd av å være kjendis-syden-turist. Ellers har han deltatt i en del realityserier på TV. At «Charter-Svein» ikke er redd for å by på seg selv er velkjent. Han reklamerer også for Collagen Plus for å fremme helse. Det hersker tvil rundt effekten av «leddsmurningen» som han går god for, mens han brenner munnbindet som beviselig har god effekt på helsen slik verden er nå.

Når «Charter-Svein» mener bruk av munnbind ikke er nødvendig, havner han i kategorien selverklært pandemi-ekspert. Det er mange av dem - spesielt på Facebook. Felles for dem er at de har omtrent like mye erfaring fra pandemibekjempelser som katta mi har med oppussing. Den maler riktig nok, men uten å svinge kosten.

Det mest imponerende med Svein er at han har klart å bli kjendis og leve av å reise på chartertur til Spania. Der andre bare reiser, slikker sol og kommer hjem igjen med noen nye grelle T-skjorter i kofferten, fant Svein en nisje. For dem som ikke har sett «Charterfeber» på TV handler det om å slippe løs svært sjeldne norske «fugler» med spesiell uttale av engelske gloser under Sydens sol og varme. Resultat: en time TV der vi kan le på andres bekostning.

Å kaste munnbindet og gi faen i smittevern, handler ikke om å ha det moro på andres bekostning. Det handler om å gi blaffen i andres helse. Det er hakket verre. På toppen av det hele er «Charter-Svein» SV-representant i kommunestyret Asker. Det er et parti som gjerne heier på fellesskapets løsninger, solidaritet og reguleringer.

Vi skal ikke tillegge «Charter-Svein» motiver, men minner om at det er stille for tiden og er det noe kjendiser trenger så er det oppmerksomhet - i hvert fall når du har skapt deg en karriere med å reise til Syden. Det er lite av den slags for tiden. I hvert fall er det få charterturer. Fra å være en glad gutt med en smittende latter havnet Svein i helgen i samme kategori som ex-kjendis Kari Jaquesson som også er forbannet på reglene. Jeg tror vi skal være glade for at det er folk som Nakstad og Stoltenberg som styrer mye av dette og ikke kongen av Mallorca

Kommentarer til denne saken